Presentació


ExponaturaUAB 2020/21 

Després d'un any de pausa a causa de la pandèmia, tornem aquest 2021 amb més il·lusió que mai a convocar-vos al concurs de fotografia ExponaturaUAB. El termini de presentació d'imatges està obert fins al 30 de maig. Les fotografies inscrites seran exposades de forma telemàtica a partir del dimarts 15 de juny de 2021. 

El lliurament de premis a les tres millors fotografies tindrà lloc el mateix 15 de juny i podreu consultar els resultats a la nostra web a partir d'aquesta data. Les bases de participació les podeu consultar al següent enllaç. Per participar, heu d'enviar les vostres imatges per mitjà del següent formulari.

Cartell ExponaturaUAB 2020 2021
Cartell d'ExponaturaUAB 2020/21

 


Els antecedents

L’inici d’aquesta mostra d’imatges sobre natura es remunta al període 1986-1989.
En aquells anys, un grup d’estudiants de doctorat, interessats per la fotografia de la natura, va engegar aquesta iniciativa, amb la col·laboració de la Facultat de Ciències, el Vicerectorat de Relacions Exteriors i de Campus.

Cartells de les primeres edicions de la concurs
Cartells publicitaris de les primeres convocatòries del concurs


Al llarg d’aquesta primera etapa,“ExponaturaUAB” va esdevenir una iniciativa dinamitzadora de la Facultat, fomentant la participació i la col·laboració dels membres de la nostra comunitat, des d’estudiants a professors, així com el personal d’administració i serveis. Aquestes quatre edicions inicials de la mostra van ser l’aparador d’un recull divers, notable i fins i tot sorprenent d’instantànies de la natura, apropant la ciència a la gent des d’una perspectiva més lúdica.
 


Edicions recents


ExponaturaUAB 2019
Cartell d'ExponaturaUAB 2019
 

A l'edició de l'any 2019, la darrera que vam poder organitzar abans de la pandèmia, el concurs es va consolidar amb una participació de 113 inscrits i 211 imatges. Podeu veure un recull de les fotos seleccionades i premiades pel jurat aquí.


Cartell d'ExponaturaUAB 2018
 

A l'edició de l'any 2018 es va assolir un rècord de participació, arribant als 120 inscrits i 228 imatges a concurs. Podeu veure un recull de les imatges seleccionades i premiades pel jurat aquí.


Cartell d'ExponaturaUAB 2017

    
A la següent edició, es van presentar fins a 226 fotografies noves de 118 participants. Podeu veure un recull de les imatges seleccionades i premiades pel jurat aquí.Cartell d'ExponaturaUAB 2016

   
    
L'any 2016, gairebé 30 anys després de les primeres edicions,  des del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia (BABVE) es va rescatar aquesta iniciativa, aconseguint, amb gairebé dues centes imatges presentades a concurs, un gran èxit de participació. Podeu veure la selecció d'obres premiades i accèsits aquí.


 

 

 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona