Geografia en Acció

Geografia en Acció

El Departament de Geografia, en col·laboració amb el programa Argó, organitza la jornada Geografia en Acció. Aquesta jornada té com a objectiu potenciar l'interès de la Geografia entre l'alumnat a partir del segon cicle de l'ESO i del Batxillerat i enfortir els vincles entre el Departament de Geografia i el professorat de secundària.

Les jornades es desenvolupen als laboratoris de la Facultat de Filosofia i Lletres en horari de matí, de les 9,30 a les 13,30 h. A cada sessió hi ha un màxim de 40 alumnes, que es divideixen en dos grups de 20. Durant la trobada, es presenta el Grau de Geografia i Ordenació del Territori i es mostra l'ampli ventall de temàtiques i aproximacions que es poden fer des d'aquesta disciplina i de les quals s'ofereixen dos tastets després d'una breu pausa per esmorzar.

A continuació, el grup es divideix en dos. Cada subgrup (20 alumnes) va a una d'aquestes dues opcions, que es tria en el moment de la inscripció:


a) Laboratori de Geografia Física. Es duu a terme una pràctica de geografia física on s'analitzen diferents mostres d'aigua recollides en ambients diversos. Consisteix en realitzar un seguit de pràctiques, tutelades per un/a professor/a. S'ha optat per un enfocament eminentment pràctic i interactiu amb activitats analítiques de laboratori de: residu sòlid, pH, conductivitat elèctrica, sodi, potassi, carbonat/bicarbonat, magnesi, nitrat i clorurs, que serveixen per discutir sobre els efectes que té l'ús del territori per part de la societat.

b) Cartoteca i Laboratori d'Informació Geogràfica i Teledetecció (LIGIT). Es duu a terme una visita a la Cartoteca de la UAB on es mostren diferents mapes i s'ensenyen les possibilitats i aplicacions d'interpretació cartogràfica del territori. Seguidament, al LIGIT es fa un exercici pràctic amb ordinador sobre les noves aplicacions dels mapes a partir de la creació d'escenaris 3D i experimentació amb l'opció de vols i perspectives.

A qui s'adreça?
Les jornades estan adreçades a l'alumnat que cursi assignatures de Geografia, Ciències de la Terra, Geologia, Biologia o matèries afins, a partir del segon cicle de l'ESO i, especialment, el Batxillerat.

Inscripció a l'activitat
Cal inscriure's mitjançant el formulari següent.
El preu de l'activitat és de 3 € per alumne.
 

Web de la jornada "Geografia en Acció"