First Lego League

First Lego League

La UAB acull la FIRST LEGO League!
 
L'Escola d'Enginyeria de la UAB organitza cada febrer un dels tornejos classificatoris FIRST LEGO League, al qual els estudiants de secundària participen amb els seus robots LEGO. Es tracta d’un torneig internacional on els participants dissenyen, construeixen i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. 
 
El 1989, Dean Kamen, inventor i emprenedor, va fundar FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), una fundació sense ànim de lucre amb la missió d'inspirar als joves l'interès per la ciència i la tecnologia a través de programes innovadors. El 1998, FIRST i LEGO Group van unir les seves forces per crear la FIRST LEGO League (FLL). Des de 2006 la Lliga Lego està organitzada a Espanya per la Fundació Scientia, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes.
 

El torneig FIRST LEGO League enfronta equips d'entre 3 i 10 estudiants de 10 a 16 anys que han de resoldre diferents desafiaments relacionats amb el repte de l’edició mitjançant els seus robots LEGO. Per a aconseguir-ho hauran de pensar com autèntics enginyers i científics. La intenció és que els joves investiguin i resolguin desafiaments científics actuals, apliquin conceptes matemàtics i científics en la vida real, desenvolupin habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació, participin i es diverteixin en el torneig.
 
La jornada se celebra a l’Escola d’Enginyeria de la UAB al llarg de tot un dia. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donen accés a la Gran Final FLL Espanya.
 
Més informació:
 
https://www.firstlegoleague.es/ca
barcelona.uab@firstlegoleague.es