First Lego League

La UAB és seu del torneig de robòtica LEGO League


La UAB acull la Lliga First LEGO!

L'Escola d'Enginyeria organitza al febrer, un dels tornejos classificatoris First LEGO League, on estudiants de secundària participen amb els seus robots LEGO.
 
Es tracta d'un torneig internacional amb l'objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. Els pilars del programa són els valors que emfatitzen l’aprenentatge dels altres companys, la cooperació i la contribució a la societat. El repte d’enguany és en relació a la millora de la vida dels animals.

El torneig FIRST LEGO League (FLL) enfronta fins a 32 equips d'entre 3 i 10 estudiants de 10 a 16 anys, que han de resoldre diferents desafiaments amb els seus robots LEGO. La jornada se celebra a l’Escola d’Enginyeria de la UAB al llarg de tot el dia.
 
Els participants en el torneig dissenyen, construeixen i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. La intenció és que els joves investiguin i resolguin desafiaments científics actuals, apliquin conceptes matemàtics i científics en la vida real, desenvolupin habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació, participin i es diverteixin en el torneig.
 
El 1989 Dean Kamen, inventor i emprenedor, va fundar FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), una fundació sense ànim de lucre amb la missió d'inspirar als joves l'interès per la ciència i la tecnologia a través de programes innovadors. El 1998 FIRST i LEGO Group van unir les seves forces per crear la FIRST LEGO League. Des de 2006 la Lliga Lego està organitzada a Espanya per la Fundació Scientia, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques a través dels valors de la innovació, la creativitat, el treball en equip i la resolució de problemes .
 
L'activitat de la UAB està organitzada per l'Escola d'Enginyeria. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donaran accés a la Gran Final FLL Espanya que enguany se celebra a Logroño, La Rioja.
 
Per a més informació contactar amb barcelona.uab@firstlegoleague.es