10alamenos9

Festival 10alamenos9


La UAB acull la II segona edició del festival de divulgació de la nanociència i la nanotecnologia “10alamenos9”, amb exposicions, tallers, conferències i portes obertes als laboratoris.

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Facultat de Ciències de la UAB, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i el sincrotró ALBA participen l'última setmana d'abril en el II Festival de Nanociència i Nanotecnologia “10alamenos9”, unes jornades d’àmbit estatal que també tindran lloc a Barcelona, Donosti, Madrid i Saragossa.

El Festival pretén, d’una forma amena i emocionant, apropar tots els públics a la escala nanomètrica (un nanòmetre és la milmilionèsima part d’un metre, “10 a la menys 9” metres) i els seus efectes. S’hi duran a tallers, seminaris i altres activitats amb l’objectiu de compartir la importància i l’impacte de la nanociència i la nanotecnología en la nostra societat.

Les activitats al campus de la UAB estan dirigides principalment a l’alumnat de primer de batxillerat, amb tallers demostratius i visites a la UAB, ICN2, IMB, ICMAB, una xerrada sobre la nanotecnologia a càrrec del Prof Stephan Roche del ICN2 i una taula rodona amb alumnes i ex-alumnes del grau de nanociencia i nanotecnologia de la UAB com a ponents de la mateixa.
 
Per a més informació sobre el programa d’activitats es pot consultar el web: http://10alamenos9.es/es/congreso-de-nanotecnologia/