Programes de mobilitat i intercanvi

La coordinació del Màster Universitari en Egiptologia de la UAB, des del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana (CAEM) i l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic (IEPOA), ha posat en marxa una sèrie d’accions adreçades a titulats del màster i a doctorands de la línia de recerca en “Egiptologia i orientalística antiga" del Programa de Doctorat en Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB, l’objectiu de les quals és facilitar la mobilitat internacional dels estudiants, la seva professionalització com a egiptòlegs i la seva incorporació a missions i projectes arqueològics i epigràfics sobre el terreny. Així, les destinacions són universitats o museus egiptològics a Europa i Amèrica i institucions acadèmiques o missions arqueològiques a Egipte.

Aquestes accions són de tres tipus:

1. Beques i ajudes par a la realització d’estades de pràctiques i de formació predoctoral egiptològica a l’estranger:

1.1. Programa Erasmus+ KA107 Scholarships for Student Mobility to Partner Countries. Beques de mobilitat per a doctorands per realitzar estades específicament a Egipte, com a partner country del programa, en concret a la American University in Cairo (AUC). En virtut d’un acord entre la Facultat de Filosofia i Lletres i l’Oficina de Relacions Internacionals de la UAB, en el curs 2017-18 s’ha destinat una beca específicament a un doctorand d’egiptologia; en el curs 2018-19 es destinen dues, i a partir del curs 2019-20 es destinaran cinc beques per curs, sempre específicament a doctorands d’egiptologia. Les estades poden tenir una durada màxima de 3 mesos, i els beneficiaris poden tenir accés, no només a les instal·lacions i biblioteques de l’AUC, sinó també a les d’altres institucions egiptològiques d’El Caire, tant nacionals com estrangeres, com els museus egipci i copte o l’Institut Français d’Archéologie Orientale (IFAO), eventualment en virtut de convenis o acords específics entre la UAB i aquests centres.

Vegeu:
http://www.uab.cat/web/mobilitat-i-intercanvi-internacional/programes-de-mobilitat-i-intercanvi-internacional/erasmus-ka107-partner-countries-1345697016853.html

Contacte:
Erasmus.KA107@uab.cat

1.2. Programes Erasmus+ Pràctiques i UAB Exchange Programme Traineeships. Beques de mobilitat dins (Erasmus) i també fora (UAB Exchange) de la Unió Europea per a estudiants de màster i doctorat de la UAB. Els estudiants d’egiptologia que s’han beneficiat d’elles fins ara, des del curs 2015-16, han fet estàncies de formació d’entre 2 i 6 mesos en el Musée du Louvre, el British Museum, el Museo Egizio de Turín i els Musei Vaticani.

Vegeu:
http://www.uab.cat/web/mobilitat-professional-br/-internacional/presentacio-1345720148635.html

Contacte:
erasmus.practiques.tc@uab.cat
occupational.mobility@uab.cat

2. Convocatòries de l’IEPOA per cobrir llocs d’arqueòleg o epigrafista en les seves missions a Egipte. El 2018 va tenir lloc la primera d’aquestes convocatòries que va comportar la selecció de deu arqueòlegs/epigrafistes per als equips d’aquestes missions. La finalitat és que tots els doctorands i titulats de màster en Egiptologia de la UAB que reuneixin les condicions tinguin l’opció de participar en elles i adquirir experiència de camp o integrar-se en els seus equips de recerca.

3. Convocatòries de l’IEPOA per seleccionar candidats a plans de formació en tècniques arqueològiques aplicades a l’egiptologia, com la ceramologia, la restauració o l’antropologia física. Els estudiants seleccionats es formen amb especialistes en aquests àmbits i realitzen pràctiques professionalitzadores en missions arqueològiques a Egipte, de l’IEPOA o d’altres institucions espanyoles o estrangeres.

Programes de mobilitat i intercanvi de la UAB

Si tens dubtes o vols mÚs informaciˇ pots omplir el formulari segŘent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrÓs un correu de confirmaciˇ de la teva peticiˇ