Formació en centres de treball

La formació pràctica es realitza en empreses amb presència i activitat en l’àmbit internacional. Un dels principals objectius de la formació professional és la capacitació per a l’exercici qualificat de la professió. Les pràctiques suposen la primera porta d’entrada al món laboral.
 
Durant els mesos de realització de la formació en centres de treball no hi ha docència teòrica a l’aula. L’estada de l’alumne a l’empresa està supervisada en tot moment per un tutor de pràctiques del centre, en contacte constant amb l'estudiant i el tutor de l’empresa.

Un cop finalitzada la formació en centres de treball, l’estudiant podrà incloure aquesta formació en el seu currículum vitae com l’inici de la seva carrera professional.
Per a més informació, consulteu la normativa.
 

Programa Forma't al Port

El Centre de Formació Professional Fundació UAB, ha signat un conveni de col·laboració amb l'Escola Europea Intermodal Transport en el qual s'estableix que els estudiants del CFGS en Comerç Internacional puguin participar del projecte Forma’t al port.

Objectius del programa Forma’t al Port:

- Facilitar que els estudiants del cicle superior de Comerç Internacional coneguin de primera mà el Port de Barcelona, les seves infraestructures, els equipaments logístics i les operacions.
- Proporcionar a les empreses del sector un espai per donar a conèixer les característiques de la seva activitat i els perfils professionals que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.
- Col·laborar en la creació d’un marc de diàleg i intercanvis entre les empreses del sector de la logística i els centres de formació per afavorir el desenvolupament del sector.
- Contribuir en l’alineament de les necessitats de capacitació de les empreses amb els currículums dissenyats i impartits als centres formatius.
- Motivar les empreses per contractar estudiants en formació dual, tot donant-los el suport necessari per poder-los acollir en les millors condicions.
- Oferir als alumnes les eines i els coneixements necessaris per quantificar l‘impacte ambiental de les operacions de transport, i familiaritzar-los amb la política de la Unió Europea respecte a la logística sostenible.

El programa de Forma’t al port s'estructura en al llarg dels 2 cursos acadèmics del CFGS en Comerç Internacional:
 

• El 1r curs s'imparteix íntegrament al llarg de dos dies a les instal·lacions del port de Barcelona incloent visites a: una terminal de contenidors, una terminal intermodal, una terminal de càrrega rodada, la visita al ZAL, així com conferències per part dels actors de la Comunitat Portuària.

• El 2n curs, de tres dies de durada, s'inicia amb una visita terrestre al port carrega de Barcelona, per seguidament embarcar-se en un buc durant 24hores rumb a Gènova. Al llarg de la travessia els estudiants reben formació i realitzen treballs pràctics en diversos aspectes de la logística i el transport de mercaderies. A l'arribada a Gènova es realitza una visita marítima al port de Gènova. El curs finalitza amb la presentació en el port de Barcelona dels treballs realitzats pels estudiants.

 

Oferta de pràctiques en Comerç Internacional

A continuació trobareu el llistat d'empreses amb presència i activitat en l’àmbit internacional:
 
Empresa Població
Aduanas Pujol Rubio Barcelona
Afydad Sant Quirze del Vallès
AM Cargo Prat del Llobregat
Arola Aduanas y Consignaciones Barcelona
Berneda SA/ Munich Capellades
BEST- Barcelona Europe South Terminal El Prat de Llobregat
Cambra de Comerç de Sabadell Sabadell
CIRSA Servicios Corporativos Terrassa
Clicktime Sabadell
Coma y Ribas Santa Perpètua de Mogoda
Colomer Nou Parc Castellar del Vallès
DC Fine Chemicals Spain Cornellà de Llobregat
DRG Solutions, SL Barcelona
Ecoclima Barcelona
Electricfor Rubí
Eurofragance Sant Cugat del Vallès
Fesfoc Barcelona Torrelles de Llobregat
Fluidra Sabadell
Imvolca Sabadell
IMC Toys Terrassa
Kern Pharma Terrassa
Media Microcomputer Barberà del Vallès
Naeko Handling Sant Boi de Llobregat
Sestrategic and Konsektor Sant Cugat del Vallès
Solé SA Martorell
Sunbox La Garriga
Tallers Ballet Cibermatic Sabadell
Torrot Electric Europa Barcelona
Transcoma Shipping Barcelona
Vinca Equipos Industriales Sant Andreu de la Barca
VIT Air Cargo Prat de Llobregat
Vivace Logística Granollers
Vudoir Hub Barcelona
Yupcharge Montcada i Reixac
Zen Barcelona Bellaterra