Klogene Therapeutics

Descripció

Klogene Therapeutics és una empresa de base tecnològica de la UAB centrada en el desenvolupament de tractaments per a malalties neurodegeneratives i, concretament, en el desenvolupament d'un fàrmac de teràpia gènica per al tractament de l'Alzheimer. 

L'empresa està fundada pels investigadors Miguel Chillón i Assumpció Bosch, del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular i l'Institut de Neurociències de la UAB, juntament amb els emprenedors nord-americans Carmela Abraham i Menachem Abraham.

Activitat

L'objectiu de l'empresa és desenvolupar un fàrmac per al tractament de l'Azlheimer, basat en una estratègia exclusiva i patentada pels investigadors de la UAB i llicenciada a l'empresa. L'estratègia que proposen es basa en l'augment dels nivells de la proteïna Klotho al cervell, mitjançant un vector viral adeno-associat (AAV) basat en teràpia gènica. El gen Klotho és una proteïna que es produeix als ronyons i que estaria directament relacionada amb el retard de l'envelliment.

El seu propòsit és crear un eina terapèutica que, amb una única dosi administrada al sistema nerviós central, actuï per protegir, retardar o reduir els efectes o la progressió de la malaltia durant anys i, a més, que pugui ser complementària d’altres tractaments actuals.

Contacte

Adreça: 1 Charles St. South, Unit 14A Boston, MA 02116-5451 USA

Telčfon: +1 781 718 5102

E-mail: mabraham@klogene.com

Web: http://www.klogene.com/