BioEclosion

Descripció

BioEclosion és una empresa de base tecnològica impulsada pels investigadors Maria Isabel Pividori, Ona Illa i Jean-Didier Marechal i del Departament de Química de la UAB, i Jofre Ferrer-Dalmau, de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina. L'empresa ha desenvolupat una prova per al diagnòstic ràpid de la malaltia celíaca, analitzant la sang del pacient a la mateixa consulta del metge especialista.

Activitat

Habitualment, per saber si una persona és celíaca, és necessari adreçar-se a laboratoris especialitzats. L'objectiu de l'empresa és evitar aquest llarg procés i fer una prova no invasiva. El biosensor funciona de forma similar a un glucòmetre i també permet fer un control de l'evolució de la malaltia, analitzant el grau de celiaquia del pacient de manera periòdica, així com l'avaluació dels familiars directes d’un malalt ja diagnosticat.

El projecte que ha donat fruit a BioEclosion va començar al Programa de Generació d'Idees 2013 organitzat pel Parc de Recerca UAB. Els investigadors van guanyar el segon premi en aquella edició, així com el primer del programa Valortec 2015, amb què van rebre el suport d'ACCIÓ.

Contacte

Adreça: Edifici Eureka · Parc de Recerca UAB (Campus UAB · 08193 Bellaterra)

Web: http://www.bioeclosion.com/