Futuresisens

Descripció

FutureSiSens és una EBT de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB CNM – CSIC) i la Universitat Politècnica de Catalunya dedicada al desenvolupament d’un un sensor termoelèctric basat en nanotecnologia de silici, capaç d’autoabastir-se d’energia i de detectar problemes respiratoris com l’apnea del son o pneumònies.

Activitat

El fet que el sensor aprofiti la calor residual pel seu autoabastiment el fa autònom, menys costós i fàcilment integrable a les xarxes sense fils. Igualment, gràcies a la seva extrema sensibilitat, el sensor pot detectar i mesurar variacions molt petites en els fluxos de gasos, a través de la diferència de temperatura, permetent la monitorització a temps real de variables físiques d’interès en àmbits molt diversos, entre els quals el de la salut.

Es pot utilitzar per la mesura de la respiració d’una persona i detectar problemes respiratoris, com l’apnea del son o pneumònies. També es pot integrar fàcilment en equips de professionals d’activitats perilloses com ara bombers o miners per detectar parades respiratòries.

FuturSiSens ja ha fabricat diferents prototips del microsensor que s’estan validant en entorns reals i esperen començar a comercialitzar-lo a mitjans del 2017.

El dispositiu, un dels projectes guanyadors de la 5ª edició del Fons d’Emprenedors de la Fundació Repsol, ha estat desenvolupat pels investigadors Javier Rodríguez Viejo i Aitor Lopeandía, del Departament de Física de la UAB, Llibertat Abad i Francesc Xavier Muñoz Pascual, de l'IMB-CNM i Antonio López, de la UPC. 

Contacte

Responsable: Sebastián Moreno

Adreça: Edifici Eureka

Telčfon: +34 670 014 392

E-mail: comercial@futuresisens.com

Web: http://futuresisens.com/