Fons Pere Calders

Fons Personal
Biblioteca d'Humanitats

Pere Calders i Rossinyol (Barcelona 1912-1994). Escriptor i dibuixant. Va treballar, entre altres, a l’Esquella de la Torratxa. Al final de la Guerra Civil es va exiliar a Mèxic on va viure fins l’any 1962. Va rebre, entre altres guardons, la Creu de Sant Jordi (1982) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1986). L’any 1992 La Universitat Autònoma de Barcelona el va investir Doctor honoris causa.

Des del 1995 la Universitat Autònoma de Barcelona, gràcies a les gestions del Departament de Filologia Catalana, acull els fons documentals de Pere Calders.

Descripció del fons: El fons està format per part de la seva documentació personal i professional. Consta bàsicament de manuscrits i mecanoscrits d’obra pròpia, correspondència, documentació professional i familiar, etc. El fons conté 3882 documents, dels quals 783 són cartes. Inclou també el fons personal del seu pare, Vicenç Caldés i Arús (Sant Cugat del Vallès, 1886 – Barcelona, 1969)

Dates límits del fons: 1910-2005

Data d’incorporació del fons: 1995

Biblioteca dipositària: Biblioteca d’Humanitats

On consultar la documentació: www.uab.cat/biblioteques/calders/

Drets: L'usuari es compromet a utilitzar aquesta documentació només amb finalitats investigadores, a citar la procedència, si en fa divulgació, i a lliurar a la Biblioteca qualsevol treball que resulti de la seva consulta. La consulta o reproducció dels documents no pressuposa l'obtenció de cap dret referent a la propietat intel·lectual del contingut dels documents. Qualsevol utilització contrària a la legislació que la regula i als drets que genera serà responsabilitat de l’usuari.

Contacte: bib.humanitats@uab.cat