Breu ressenya del departament.


El Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius (DACSO) es va crear per acord del Consell de Govern de la UAB de 27 de gener de 2005. Les seves arrels provenen del 1986 com una unitat de docència i recerca dins de l'antic Departament d'Informàtica com la Unitat d'Arquitectura d'Ordinadors i Sistemes Operatius (AOSO).

El Departament imparteix docència a l'Escola d'Enginyeria (tant a la seu Bellaterra com a la seu Sabadell) i a altres centres com la Facultat de Ciències de la UAB. L'activitat acadèmica es centra bàsicament en el Grau d'Enginyeria Informàtica i el Màster en Enginyeria Informàtica. En quant al doctorat forma part del Doctorat en  Informàtica en la línia de Computació d'altes prestacions (programa amb Menció de Qualitat).

El departament té dos grups de recerca la qual es centra en el Còmput d'Altes Prestacions en plataformes com Clusters i Cloud tant per arquitectures multicore com GPU.

En l'actualitat, el cap del departament és el Dr. Tomàs Margalef Burrull i entre personal acadèmic, administació i serveis i becaris de recerca el departament consta de més de 40 membres.

HPC4EAS High Performance Computing for Efficient Applications and Simulation

 

HPCA4SE High Performance Computing Applications for Science and Engineering

 

TDX Tesis en Xarxa (DACSO)

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius (DACSO)
Edifici Q, 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Tel: +34 93 581 1990

d.arquitectura.computadorsarrobauab.cat

 

 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona