Unitat de Filologia Llatina


Els estudis de Filologia Clàssica varen ser iniciats pels llatinistes Virgilio Bejarano i Eduard Valentí Fiol i pels hel·lenistes Josep Alsina i Josep Vives, ja des de la fundació de la Facultat de Filosofia i Lletres l'any 1968. Filologia Llatina forma part del grup d'àrees (unitats) que va organitzar l'actual Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana.

Els professors que la integren comparteixen l'esforç per la qualitat i renovació constant de la docència i una important activitat investigadora. Diverses línies de recerca reflecteixen no poques característiques comunes, com ara la transmissió del missatge social, polític i literari de la cultura romana a través de diferents èpoques, gèneres i suports; i també la vocació interdisciplinar amb l'arqueologia, la història antiga i medieval, la paleografia, la literatura i els mitjans de comunicació.

Entre les línies de recerca de referència destaquen: el llatí i la literatura medieval, especialment la recepció de la cultura àrab en llatí; l'epigrafia, sobretot l'estudi de fonts epigràfiques històriques i literàries, especialment els carmina epigraphica; el llatí cristià; l'humanisme i especialment la tradició clàssica als autors catalans; la didàctica aplicada del llatí i la tradició de la cultura clàssica al cinema i la televisió. El conjunt de professors treballa en col·laboració amb la resta de les àrees del departament amb l'objectiu conjunt d'enriquir el camp de les Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana i donar marc a les titulacions integrades.

Representant de la unitat: Cándida Ferrero Hernández

Integrants de la unitat:

- Sandra Cano Aguilera
- Francisco Carbajo Molina
- Joan Carbonell Manils
- Ulisse Cecini
- Óscar Luís de la Cruz Palma
- Cándida Ferrero Hernández
- Alexander Martin Fidora Riera
- Sebastià Giralt Soler
- Jesús Gómez Puig
- Gerad González Germain
- Agustí Justicia Lara
- José Martínez Gázquez
- Jaume Medina Casanova
- Gemma Puigvert Planagumà
- Antonia Rísquez Madrid

Butlletí Oficial UAB Informació sobre acords i resolucions de la UAB

 

Plànols i accessos El mapa del departament i els plànols i accessos al Campus

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana
Edifici B Facultat de Filosofia i Lletres 08193 Bellaterra (Barcelona)
+34 93.581.23.84

d.c.antiguitatarrobauab.cat

 

 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona