La intervenció psicomotriu a la UAB s’entén com una eina que permet l’abordatge educatiu i preventiu en tot allò que fa referència al desenvolupament i aprenentatge de l'infant respectant la diversitat i l’entorn, especialment en les primeres edats de la vida.

L’etapa d’educació infantil i els primers cursos d’educació primària és on l’infant es manifesta des de la seva globalitat, i on els professionals que l’acompanyen en el seu creixement han de tenir una actuació basada en la mirada atenta, l’observació, l’escolta i l’acció.

L’equip humà que desenvolupa aquesta àrea a la Facultat de Ciències de l’Educació ha anat creixent i consolidant-se. Una mostra és la organització de les  10 edicions del Postgrau de Desenvolupament Psicomotor de 0 a 8 anys que ja s’han realitzat amb més de 30 participants a cadascuna d’elles, les VI Jornades de Reflexió: Psicomotricitat i escola amb entre 100 i 200 participants a cada edició i la coorganització del 5è Congrés Europeu de Psicomotricitat.

El proper curs està previst participar en el nou Màster Universitari de Recerca en Educació que inclou l'especialitat d'Art, Cos i Moviment. Serà el primer i actualment únic Màster oficial de recerca en tot l'Estat Espanyol i Amèrica Llatina que contempla formar a investigadors/es en Educació Psicomotriu.

 També s’ha impartit docència sobre motricitat infantil al Doctorat Interuniversitari Educació Física i Esport: didàctica i desenvolupament professional, a altres Postgraus, Màsters i Jornades de l’Estat Espanyol.


Portal de Col·laboració i Transferència del Coneixement en Ciències Socials i Humanitats de la UAB
Tesis en xarxa Les tesis doctorals de les universitats catalanes

 

UAB Divulga Revista de divulgaciˇ cientÝfica de l'Aut˛noma

 

Biblioteques de la UAB Web de les Biblioteques de la UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de DidÓctica de l'Expressiˇ Musical, PlÓstica i Corporal

Facultat de Ciències de l'Educació
Plaça del Coneixement
Despatx G6-158
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Telèfon: 935 811 679
Fax: 935 813 299

d.did.musical@uab.cat
+34 93 581 16 79

d.did.musicalarrobauab.cat

 

 

 

 

2019 Universitat Aut˛noma de Barcelona