Vés al contingut principal

Aula d'Història

Aula d'Historia - esport

L'Institut de Recerca de l'Esport, a través del Centre d'Estudis Olímpics, dona suport i col·labora en l'activitat docent Aula d'Història, una plataforma creada el curs académic 2012/13 que té com a objectie promoure i compartir el coneixement sobre història de l’esport.

La iniciativa és promoguda pel Centre d’Estudis Olímpics i Esports J. A. Samaranch de la Fundació Olímpica de Barcelona, i col·laboren els centres universitaris de la UAB, UVIC, INEFC i Blanquerna.

La UAB actua com a coorganitzadora en algunes de les sessions del programa Aula Historia o dona suport en la difusió de les sessions dins de la comunitat UAB. Les activitats coorganitzades són:

Curs 2012/13. Sessió sobre els Jocs Olímpics de Barcelona’92
La sessió va comptar amb la participació d’un representat de cadascuna de les organitzacions que van liderar l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona’92: Enric Truñó (Ajuntament de Barcelona), Romà Cuyas (COOB’92), Frederic Prieto (Diputació de Barcelona) i Josep Lluís Vilaseca (Generalitat de Catalunya)

Curs 2012/13. L’Olimpisme de Pierre de Coubertin.
Sessió impartida pel professor Norbert Müller, professor emèrit en ciències de l’esport de la Johannes Gutenberg University Mainz i professor convidat de la Càtedra Internacional d’Olimpisme.

Curs 2013/14. Los Juegos Olímpicos de Franco.
Sessió impartida pel professor Juan Antonio Simon Sanjurjo, investigador postdoctoral del CEO-UAB sobre la candidatura frustrada de Barcelona per acollir els Jocs Olímpics l’any 1972.

 

Informació complementària