Som-hi 
Imatges de Som-hi

Som-hi! Experimenta la Física a través dels sentits


"Som-hi!: Experimenta la Física a través dels sentits" s'emmarca dins de les iniciatives preses per vàries universitats europees per recolzar les escoles en la tasca d'estimular l'interés científic dels infants.

L'activitat, que es durà a terme a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona de l'1 al 19 de març de 2010 (ambdós inclosos), consisteix en una col·lecció d'experiments relacionats amb l'òptica, el magnetisme, l'electrostàtica, la superconductivitat i els fenòmens quàntics. Ha estat pensada i dissenyada exclusivament perquè els nen juguin lliurement amb els experiments posats al seu abast amb la finalitat d'esbrinar fenòmens físics a través dels sentits.

Aquesta activitat està dirigida als infants de segon i tercer cicle d'Educació Primària amb sessions d'aproximadament 70-90 minuts i amb una capacitat màxima al voltant de 100 infants per sessió. Personal docent del Department de Física conduïrà l'activitat. La presència dels mestres mentre dura l'activitat és voluntària.

L'exposició ja ha estat presentada a més de 15.000 escoles a Alemanya, amb una molt bona acollida per part de les escoles. El Departametn de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona inicia així una experiència pilot al nostre país sobre divulgació de la recerca puntera de la física per al públic infantil.

L'activitat és gratuïta i està co-finançada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación. Es realitazarà en els locals del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els horaris de l'exposició seran els següents:

1a sessió 10.00 a 11.15

2a sessió 11.30 a 12.45

3a sessió 15.00 a 16.15

El transport correrà a càrrec de les escoles. El període d'inscripció ja ha finalitzat. Per consultes es prega trucar al 935 811 978.

Experiments:

El disc de plasma

Mira si la llum passa

La font d'aigua

Els plats de Chladni

Gira que gira: la maleta màgica, la cadira voltadora i bicicletes

Com agafar un àtom? La trampa de Paul, la pilota atrapada i el Levitron

L'harmonògraf; el pèndol que fa dibuixos

Una pilota en un corrent d'aire

Ombres màgiques: posa i treu colors

Bombolles de sabó

Mira el ferro com canvia: els ferrofluids

Juga amb l'electricitat

El paisatge imantat

Miralls i Calidoscopis

El corrent d'Eddy

UAB Divulga La revista de divulgació científica de la UAB

 

Els vídeos de la UAB Web dels vídeos de la UAB, agrupats per temes i on hi trobareu entrevistes, parlaments i reportatges

 

Els vídeos de la UABTube Web dels vídeos acadèmics de la UABtube, agrupats per seccions

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Física

Edifici C
08193 Bellaterra
(Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 21 77
FAX +34 93 581 21 55
Secretaria
d.fisica@uab.cat
Direcció
direccio.d.fisica@uab.cat


 

 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona