Química interactiva


Les jornades de química interactiva del curs 2019-2020, que es desenvoluparan als laboratoris de la Facultat de Ciències del 27 de gener al 14 de febrer de 2020, en horari de matí, de les 9:30 a les 13:30 h. A cada sessió hi haurà un màxim de 50 alumnes.

La recepció es farà a la sala-exposició que hi ha a la Facultat de Ciències i que alberga l’exposició “Gràcies a la Química”, que els alumnes podran visitar mentre comença l’activitat. L’objectiu de l’exposició és justament mostrar que la química, utilitzada adequadament, constitueix una aportació cabdal per a la societat del benestar de la qual gaudim. Durant la visita es pot observar que darrera dels objectes que utilitzem quotidianament hi ha molta química (acer, plàstic, tefló, etc.).

Extructura de l'activitat:

L’activitat de la Química Interactiva s'iniciarà a les 9:30 h. amb una breu introducció informativa on es mostrarà la importància de la química en la vida quotidiana i s'introduiran els aspectes bàsics de seguretat en el laboratori i de tractament de residus (25 min.; tindrà lloc a la mateixa sala-exposició). Seguidament es portarà a terme una pràctica de química virtual a l'aula d'informàtica on es simularà el comportament de l'aigua (45 min.). Després d’una breu parada per esmorzar (10 min.) es realitzaran una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química en grups de 12 estudiants, tutelats per un/a professor/a (2,5 h). S'ha optat per un enfocament eminentment pràctic i interactiu amb activitats que porten per títol: Detectius ambientals, El racó del detectiu, Materials polimèrics, Metalls amb memòria de forma o El racó del fred.

Destinataris: 

Alumnat de batxillerat que cursi assignatures de química, preferentment de segon curs.

Assignacions del curs 2019-2020
Accessos i plànols UAB

Per a consultes sobre la inscripció ens podeu enviar un correu a: ga.ice@uab.cat
Per a més informació sobre l'activitat, ens podeu enviar un correu a: quimica.interactiva@uab.cat

Com arribar-hi Cliqueu aquest enllaç per trobar la millor manera d'arribar a la UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Química
Edifici C, Facultat de Ciències
08193 - Cerdanyola del Vallès
TEL: +34 93 581 19 97

d.quimicaarrobauab.cat

 

 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona