Discapacitat i NEE

Mobilitat

Transport adaptat

La UAB disposa d'un servei d'autobusos intern que està adaptat, però de vegades les parades poden quedar lluny del lloc on t'has de desplaçar. El PIUNE posa a l'abast dels estudiants o futurs estudiants amb mobilitat reduïda un servei de transport adaptat del que pots fer ús per desplaçar-te dintre del campus de Bellaterra de la UAB.

El servei de transport adaptat del PIUNE és un servei personalitzat, que t'apropa fins a l'entrada de l'edifici on vulguis anar. No té un itinerari fix, així que l'has de sol·licitar prèviament.

Si necessites aquest servei només cal que t'adrecis al PIUNE per donar-te d'alta i facilitar el teus horaris a: fas.piune.suport@uab.cat

Acompanyaments per facilitar l'orientació

Per als estudiants que presentin dificultats en l'orientació vinculats a discapacitats sensorials i/o dificultats lleus de la mobilitat, des del PIUNE s'ofereix un servei d'acompanyament a peu per donar suport en els seus desplaçaments pel campus.

Des del PIUNE gestionem que la teva aula sigui accessible, amb les condicions de lluminositat adequades i que disposi del mobiliari adaptat que puguis requerir. Si ho necessites, també podem facilitar que et reservin un lloc a primera fila.

També podem gestionar canvis d'aula quan aquestes siguin de difícil accés i estudiar i gestionar millores raonables en la mobilitat i seguretat dels teus itineraris usuals.

Si ets un estudiant amb discapacitat i has decidit participar en algun dels programes d'intercanvi arreu del món de la Universitat Autònoma de Barcelona, és important que et posis en contacte amb nosaltres el més aviat possible.

Ens coordinarem amb la universitat estrangera que hagis seleccionat i t'informarem sobre la seva filosofia i sobre quins són els serveis que hi trobaràs a la teva disposició. Recorda que aquests poden ser diferents als de la nostra universitat. Si coneixen quines són les teves necessitats i tu coneixes el que et poden oferir, podrem anticipar-nos i coordinar amb tu i amb la universitat estrangera les adaptacions i mesures de suport que requereixis. Minimitzarem així les dificultats que puguin sorgir després de la teva arribada a la universitat.

Els programes d'intercanvi et permetran conèixer altres realitats universitàries i completar la teva formació. Són estades acadèmiques de diferent durada, depenent de cada programa, en una universitat estrangera. Aquesta estada té el reconeixement posterior de la Universitat Autònoma de Barcelona dels estudis cursats a l'estranger. Molts estudiants amb discapacitat han participat en aquests programes amb èxit i la seva experiència ha estat molt positiva.