Error: manca enllaç de capçalera a la plana

L'spin-off Oxolutia capta 300.000 euros del fons de capital risc Victoria

L¿spin-off Oxolutia capta 300.000 euros del fons de capital risc VICTORIA
La societat de capital risc Victoria Venture Capital ha invertit 300.000 euros a Oxolutia, spin-off de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) creada el 2010. Aquesta inversió servirà per conduir el negoci cap al sector de les energies renovables.

23/06/2016

Fundada el 2010 per un grup d'investigadors de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), Oxolutia és una empresa tecnològica que desenvolupa materials avançats en el camp de la superconductivitat i la nanotecnologia, i s'ha especialitzat en òxids funcionals fabricats mitjançant tintes precursores. La seva principal línia de desenvolupament són les cintes superconductores de segona generació.

El 2015, l'empresa va facturar 370.000 euros, dels quals un 75% van ser exportacions. Actualment compta amb un equip de set treballadors, liderat per Albert Callejo, conseller delegat de la companyia.

La inversió inicial de Victoria és de 300.000 € per una participació minoritària en el capital, als quals s'afegiran finançament i ajuts públics que serviran per desenvolupar la tecnologia i introduir-la en els mercats. L'entrada de Victoria com a soci estratègic servirà per accelerar, orientar i prioritzar la tecnologia d'Oxolutia cap a determinats sectors energètics.

Per exemple, entre les moltes aplicacions de les cintes superconductores que desenvolupen, al sector eòlic permeten la construcció d'aerogeneradors eficients de gran potència atès que redueixen la seva mida i pes. També eviten apagades elèctriques en grans ciutats a causa de puntes de demanda elèctrica. Una altra línia és la de les cèl·lules solars d'òxids fabricades mitjançant impressió 3D de baix cost que permeten la generació d'energia solar amb major rendibilitat.