Tres empreses de la xarxa del PRUAB, beneficiàries dels ajuts Startup Capital

Ajuts Startup Capital

Paperdrop Diagnostics, Sensing Solutions i Rheo Diagnostics formen part de les 20 startups tecnològiques catalanes elegides per ACCIÓ, d'entre les més de 170 que es van presentar. La Generalitat les finançarà amb 75.000 euros a fons perdut per impulsar el seu creixement.

01/02/2019

ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, ha atorgat un ajut a fons perdut de fins a 75.000 euros a 20 startups tecnològiques catalanes amb l'objectiu d'impulsar el seu creixement. Es tracta de la línia d'ajuts Startup Capital, que compta amb més d'1,5 milions d'euros de pressupost total. Més de 170 startups ho van sol·licitar.

Son empreses emergents de menys de tres anys de vida que tenen la tecnologia com a factor diferencial i que es dediquen principalment als sectors TIC, de la salut i industrial. Les startups seleccionades són Remab Therapeutics, Citring Universal, Rheo Diagnostics, Exponential Renewables, Flexidao Ses, Katoid Technology, Betlem United, Amalfi Analytics, Moirai Biodesign, Change Dyslexia, Pangea Aerospace, Kamleon Ventures, Paperdrop Diagnostics, Sensing Solutions, Engidi, Onalabs Inno Hub, Bimenika, Robinbrick, Biel Glasses i Kibus Petcare.

Paperdrop Diagnostics, Sensing Solutions i Rheo Diagnostics formen part de la xarxa d'empreses del Parc de Recerca UAB.

Paperdrop Diagnostics és una spin-off de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) adherida al Parc de Recerca UAB. Està promoguda pel Prof. ICREA Arben Merkoçi, responsable del Grup de Nanobioelectrònica i Biosensors de l'ICN2, i l'expert en innovació Dr. Marc Gallegos. L'empresa proposa un dispositiu de baix cost i fàcil d'usar per identificar lesions induïdes per fàrmacs.

Sensing Solutions és una empresa adherida i ubicada al Parc de Recerca UAB que ha desenvolupat una plataforma de sensors que permet analitzar online el nivell de bacteris i patògens en l’aigua.

Rheo Diagnostics és una EBT del Centre de Recerca Matemàtica (CRM). RheoDx és un dispositiu in vitro precís i portàtil que diagnostica immediatament hematològiques amb una gota de sang.

Durant els propers 18 mesos les startups beneficiaries podran destinar l’ajut rebut a finançar l’execució del seu pla empresarial en àrees per cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació. A més, durant aquest temps, cada startup comptarà amb el suport de dos empresaris amb experiència que actuaran com a mentors per rebre assessorament expert des de la millora del seu pla de negoci fins a la cerca de finançament.

Més informació
Ajuts Startup Capital

 

Notícies relacionades

Adhesió UPC al Hub b30

La UPC s'adhereix al Hub b30

La UAB, el Parc de Recerca UAB, el centre tecnològic Eurecat, i l'Associació Àmbit B30 han signat un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) pel qual aquesta universitat s’incorpora a la plataforma Hub b30.

Totes les notícies