Tot a punt per a la final del Programa Generació d'Idees 2019

S'apropa la final del Programa Generació d'Idees en Biomedicina i Biotecnologia Industrial

El pròxim 27 de juny se celebrarà el concurs final del Programa Generació d’Idees. Es presentaran sis projectes davant de personal expert en valorització d’idees de negoci, que seleccionaran la proposta guanyadora. Serà a les 11.00 h a l’Edifici Eureka del Parc de Recerca UAB.

06/06/2019

Organitzada per la Xarxa de Referència en Biotecnologia i el Parc de Recerca UAB, aquesta novena edició del Programa Generació d'Idees s’ha centrat en els àmbits de la biomedicina i la biotecnologia industrial i, després de dos mesos de formacions teòriques i pràctiques, arriba ara al final.

Hi ha participat una quinzena d’investigadors i investigadores de l’Esfera com, l’Institut de Neurociències de la UAB, l’Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC, la Facultat de Ciències i l’Escola d’Enginyeria de la UAB, o la Facultat de Farmàcia de la UB i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.

L’objectiu del programa és que el personal investigador conegui com transferir la seva tecnologia a la societat, a partir d’una idea basada en la recerca que estan fent o a partir dels reptes que plantegen diferents empreses en cada edició.

El pròxim dia 27 de juny, a les 11.00 h, es presentaran els sis projectes que han desenvolupat els participants, davant de personal expert en valorització d’idees de negoci, que n’avaluaran la viabilitat tecnològica i econòmica, el grau d’innovació, el model de negoci, l’estat de desenvolupament.

Els cinc projectes finalistes són:

  • Skin Bact: Sistema cosmètic natural que modula l’epigenètica de les cèl·lules epitelials, mitjançant el control del microbioma de la pell evitant el seu envelliment, afectacions cutànies i millorant el seu aspecte global.
  • Amantadine Reloaded: Es tracta d’un fàrmac genèric aprovat per a una indicació en SNC. L'objectiu és cercar altres possibles indicacions, soles o en combinació, pel tractament d'altres malalties del SNC.
  • MitoTreat: Reposicionament d'una molècula com a teràpia per a malaltia minoritària mitocondrial orfa. Vol proposar a l'empresa la realització d'una prova de concepte que pogués demostrar eficàcia i seguretat pel tractament de la malaltia minoritària en qüestió.
  • DIAGEPI: Diagnòstic precoç i aplicació d'un tractament epigenètic per a càncer pediàtric. A partir d'identificar variacions de marcadors epigenètics donats en un càncer pediàtric, aplicar un tractament epigenètic per aturar l'avançament de la malaltia.
  • UriTest: Primer test point-of-care per al diagnòstic precoç d'infecció urinària, complementat amb tractament terapèutic preventiu. Aquest test identifica els cinc principals patògens responsables de la malaltia, pH i altres metabòlits d'interès de forma ràpida, específica i amb resultats fàcils d'interpretar per a l'usuari.
  • CineM3d: Rendering cinemàtic en temps real per a la comunicació interactiva d’imatges mèdiques volumètriques.

Per assistir al concurs, cal fer una inscripció prèvia.

Més informació:
https://www.generacioidees.cat/

 

Notícies relacionades

La UAB i el Parc de Recerca UAB engeguen un nou programa per resoldre reptes de l'smart food

Sessions informatives del Programa Generació d'Idees en smart food

El Parc de Recerca UAB organitza dues sessions informatives per presentar la 10a edició del Programa de Generació d'Idees, que es centra en els reptes de l'smart food. Tindran lloc el 13 de setembre, a les 10h, a la Facultat de Veterinària de la UAB i el 17 de setembre, a les 12h, a la Facultat de Ciències i Biociències. 

Totes les notícies