Tallers pràctics sobre eines digitals als UAB Open Labs

Tallers pràctics sobre eines digitals als UAB Open Labs
Tallers pràctics sobre eines digitals als UAB Open Labs

Els UAB Open Labs, els laboratoris d'innovació oberta de la UAB, han programat diferents formacions sobre recursos digitals i tecnològics per aquesta tardor. Són tallers gratuïts, dirigits a tota la comunitat universitària i per fer la inscripció no cal tenir coneixements previs. Introducció al tall de vinil, escaneig 3D o disseny de realitat virtual són algunes de les propostes.

13/09/2021

Els tallers que han organitzat els UAB Open Labs per aquesta tardor són formacions gratuïtes, obertes a tota la comunitat universitària, i que tindran una durada d’entre dues i quatre hores. Es faran presencialment, als dos espais que tenen els UAB Open Labs al Campus, un a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats i l’altre, a l’Escola d’Enginyeria. Per assistir-hi no cal tenir coneixements previs, però sí que cal fer una inscripció prèvia per complir amb les mesures sanitàries.

A l’agenda del web dels UAB Open Labs hi ha els diferents tallers que estan previstos i dins de cadascun, l’enllaç per fer la inscripció. Seran formacions amb un caràcter eminentment pràctic, impartits pels tècnics dels UAB Open Labs que utilitzen aquestes eines diàriament. L’objectiu és oferir uns coneixements inicials i explicar quines aplicacions poden tenir aquests recursos en els àmbits acadèmic, professional i personal.

S’ha programat una formació d’introducció al tall de vinil per aprendre a utilitzar la talladora de vinil, que està disponible al Disseny Lab de l’Escola d’Enginyeria per a tota la comunitat universitària; una sessió sobre escaneig 3D (23 de setembre) per saber transformar un objecte quotidià en un arxiu digital; un taller sobre escaneig espaial (29 de setembre) per crear plànols 3D d’un espai; o una introducció al disseny de realitat virtual (5 d'octubre). També s’ha organitzat una formació de sis hores de reproducció digital en la qual els participants aprendran a escanejar un objecte 3D i a imprimir-ne còpies (7, 14 i 21 d'octubre).

Aquestes formacions, que no tenen reconeixement curricular, compten amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del projecte Hub B30: Més enllà de la circularitat (PECT).

Trobareu més informació al web dels UAB Open Labs i podeu fer arribar els dubtes a openlabs@uab.cat