Stem Photonics, nova start-up que fabrica polarímetres d'alta precisió

Stem Photonics, nova spin-off de la UAB que fabrica polarímetres d'alta precisió

Els polarímetres d'alta precisió d’Stem Photonics tenen aplicació en múltiples sectors com el farmacèutic, químic, alimentari o del perfum. Todor Kirilov i Jordi Mompart són els dos investigadors del Grup d’Òptica de la UAB que formen part d'aquesta nova empresa.

16/12/2020

Stem Photonics fabrica polarímetres d'alta precisió, i de ràpida resposta, per mesurar la concentració de molècules òpticament actives en un producte. La polarimetria té moltes aplicacions industrials, es pot saber la concentració de molècules òpticament actives rellevants per al sector farmacèutic, mesurar la concentració de sucre per a la indústria alimentària o bé pot calcular l’estrès de materials per a la indústria del vidre.

El ràpid temps de resposta dels polarímetres d’Stem Photonics, quasi instantani, permet la seva implementació en una línia de producció. A més a més, el seu mòdul detector, format per un cristall biàxic i una càmera CMOS, no requereix elements mòbils ni calibratge. Per altra banda, utilitzant una càmera polarimètrica 2D, amb una sola imatge podrien mesurar, per exemple, la tensió d’un vidre al llarg de tota la seva superfície. Això es podria aplicar a una línia de producció per analitzar i fer un control de qualitat, quasi immediat, de tots els vidres fabricats.

A part de poder fabricar els mòduls de detecció de polarització d’alta resolució, Stem Photonics ofereix programari específic adaptat a les necessitats de cada client.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies