S'inauguren els UAB Open Labs

Disseny Lab
Dilluns, 25 de novembre, a les 12 h, s'inaugura la xarxa de laboratoris d'innovació oberta de la UAB, un conjunt d'espais d'experimentació, innovació i demostració de noves tecnologies i metodologies per a tota la comunitat i per a l'entorn productiu i social de la Universitat. L'acte comprèn la visita al Disseny Lab, a l'Escola d'Enginyeria, i al Digital Lab, a la Sala de Revistes de la Biblioteca d'Humanitats.

19/11/2019

"Els UAB Open Labs són espais concebuts des del punt de vista de la cultura maker. Són entorns d’innovació oberta, aprenentatge informal i recerca col·laborativa, que volen convertir el campus en un espai d’experimentació", explica Alfons Miàs, coordinador del projecte. "Pretenem que el campus sigui un smart campus, on es provin idees i serveis, i es creïn prototips; de manera que una vegada testejats, es puguin implementar en entorns reals".

L’acte inclou la visita als dos primers espais que s’han posat en marxa: el Disseny lab, un espai pensat per passar d’una idea a un objecte per mitjà de la fabricació digital, i el Digital Lab, que estarà dedicat a la digitalització, la realitat virtual, el big data i la visió per computador.

La benvinguda de l’acte anirà a càrrec de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics, Javier Lafuente, qui farà una introducció sobre els laboratoris d’innovació oberta. El director de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, Ramon Vilanova, i Alfons Miàs, explicaran a continuació els serveis que ofereix el Disseny Lab.

La segona part de la jornada serà a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats on s’ubica el Digital Lab i comptarà amb la presentació del vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez. A part de donar suport a projectes innovadors que es generin al Campus, els UAB Open Labs volen estar a prop del territori, per garantir que els projectes que s’hi desenvolupen responen a les necessitats i els reptes de l’entorn.

L’inici del projecte UAB Open Labs es remunta al 2014, quan la UAB va entrar a formar part de l’European Network of Living Labs (ENOLL). Dos anys després, el 2016, la Universitat es va sumar a l’organisme impulsor de la Xarxa CATLABS de la Generalitat de Catalunya. És fruit d’un procés de co-creació que ha recollit les necessitats dels usuaris del campus vinculades als futurs laboratoris digitals.

La iniciativa compta amb el suport de la Fundació “La Caixa” i la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i es cofinança amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Qualsevol persona que vulgui tenir més informació del projecte pot contactar amb els seus responsables a openlabs@uab.cat.

Més informació
Web dels UAB Open Labs