Roka Furadada presenta el seu primer ingredient biobasat

ROKA Cirkle® Sotabosk

L’start-up, ubicada a l’edifici MRB del Parc de Recerca UAB, ha presentat a la fira del Cosmetorium de Barcelona el seu primer producte biobasat i amb un índex d'origen natural del 100% que protegeix la pell mentre contribueix a l'economia circular.

26/10/2023

Roka Furadada desenvolupa principis actius, amb ús terapèutic i/o cosmètic, per protegir contra malalties de la pell relacionades amb la radiació solar. Per reduir l’impacte mediambiental dels seus productes i contribuir a l’economia circular, l’empresa ha presentat el primer ingredient cosmètic basat en lignina del mercat, que és soluble en emol·lients.

La lignina és el segon polímer vegetal més abundant a la natura i principalment s’obté com a producte de rebuig de la indústria paperera. És un polímer ric en fenols que li aporten propietats antioxidants, antimicrobianes i que absorbeixen la radiació ultraviolada. En definitiva, la lignina dona estructura i protegeix els arbres i altres plantes herbàcies d'agents externs.

Cada any es produeixen milers de milions de tones, tot i això, el 90% de la lignina es crema. En desenvolupar ingredients basats en lignina, Roka Furadada revalora el producte donant-li una segona vida i aprofitant les seves propietats. El resultat és un ingredient multifuncional que actua com a potenciador de l'activitat conservant i que equilibra la microbiota de la pell i el cuir cabellut, anomenat ROKA Cirkle® Sotabosk.

Aquest producte s'ha pogut desenvolupar gràcies al finançament rebut del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota l'acord de subvenció Marie Skłodowska-Curie No. 801342 (Tecniospring INDUSTRY), així com per l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ).