Reaccions contra les expressions feministes

IMG_Pancarta_atacs

L’escala de la plaça Cívica pintada amb la bandera LGBTIQ i la pancarta amb el lema “Estem construint universitat feministes” han estat tacades amb pintura. Abans ja s’havia atacat el mural contra les violències masclistes.     

26/11/2020

El dimecres 7 d’abril es va detectar que, tant les escales de la Plaça Cívica pintades amb els colors de la bandera LGBTIQ, com la recentment estrenada pancarta commemorativa del Dia Internacional de les Dones Treballadores penjada a la façana de l’Edifici Àgora, tenien ratllades i grans taques de pintura, respectivament. Aquest no és un fet aïllat, ja que setmanes abans van aparèixer frases masclistes i misògines al mural que la UAB va encarregar a la il·lustradora Clara Corax amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra les Violències de Gènere. 

Mostrem el nostre rebuig i condemna d’aquests fets, que interpretem com un atac  al compromís de la UAB amb la igualtat de gènere i la defensa dels drets LGBTIQ. En termes de Susan Faludi, la reacció patriarcal i antifeminista s’anticipa al percebre que estem en el camí cap a la plena igualtat. Els tres símbols atacats seran reconstruïts al llarg del curs. Seguirem construint universitats feministes.