Quatre projectes de la UAB reben ajuts Innovative Training Networks

La UAB ha rebut un total de quatre ajuts ITN (Innovative Training Networks), amb l’objectiu de formar noves generacions d’investigadors creatius i innovadors, a través d’una xarxa internacional de centres públics i privats de recerca.

12/06/2019

De les quatres ITNs concedides una està coordinada per la UAB i a les altres tres la UAB participa com a partner.

El projecte BeMAGIC, Magnetoelectrics Beyond 2020: A Training Programme on Energy-Efficient Magnetoelectric Nanomaterials for Advanced Information and Healthcare Technologies, està coordinat per l’investigador del Departament de Física de la UAB i professor ICREA Jordi Sort. Es tracta d’un projecte interdisciplinari per entrenar investigadors joves en l’utilització de nanomaterials magnetoelèctrics per afrontar desafiaments socials vinculats a l’eficiència energètica, la seguretat de les dades i la salut.

El projecte BIOREMIA, BIOfilm-REsistant Materials for hard tissue Implant Applications, del qual Jordi Sort és partner, oferirà un programa interdisciplinari a 15 estudiants de doctorat orientat al futur desenvolupament de biomaterials antibacterians i a tecnologies per a ortopèdies i aplicacions dentals. El projecte pretén donar resposta a les infeccions associades als implants, causades habitualment per bactèries agregades en forma de biofilm, un greu problema per als pacients, el sistema de salut i la societat en general.

La investigadora del departament de Química de la UAB Rosa Maria Sebastián és partner del projecte CCIMC, Coordination chemistry inspires molecular catalysis. El projecte reduirà la falta de formació doctoral en catàlisi molecular a escala europea. Té com a objectiu empènyer les fronteres del coneixement en disseny de lligands, química de coordinació, desenvolupament de precatàlisi, implementació de processos catalítics, tot oferint també formació en habilitats personals i professionals per preparar una nova generació d’investigadors joves que afrontin els desafiaments econòmics i socials de la indústria química.

Per últim, el projecte INIA, Intersex- New Interdisciplinary Approaches, comptarà com a partner amb la professora del Departament de Psicologia Social de la UAB Marisela Montenegro. El projecte està adreçat a la formació de 10 investigadors que treballaran de manera col·laborativa per desenvolupar coneixements sobre les persones intersexuals, un sector que representa entre un 0.05% i un 1.7% de la població i que pateix molts problemes de marginació, amb els drets humans, socials i de salut sovint passats per alt. La formació afronta els drets i el benestar d’aquest col·lectiu a partir d’estudis legals i de gènere, des dels àmbits de la medicina i la salut, la sociologia, la sociologia del treball, la ciència política, els estudis culturals i la psicologia.