Presentació dels resultats del projecte reWINE, que aposta per la reutilització d'ampolles de vi

Imatge d'una ampolla de vi amb etiqueta reWINE

El 21 d'octubre, el projecte europeu reWINE, coordinat pel PRUAB, organitza la jornada “Apostem per reutilitzar les ampolles de vi”, en què presentarà els principals resultats de la prova pilot d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya.

06/10/2020

reWINE és un projecte impulsat pel Parc de Recerca UAB, l’Agència de Residus de Catalunya, Rezero - Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Inèdit, la Cooperativa Falset Marçà, Cellers Torres i la planta de rentat Infinity, i compta amb el suport del programa LIFE de la Unió Europea.

En el marc del projecte, 7 cellers catalans, més de 30 comerços, 50 restaurants i 3 deixalleries han participat durant 20 mesos a una prova pilot per demostrar la viabilitat tècnica, ambiental, social i econòmica d'un sistema de reutilització d'ampolles de vi. Durant aquest temps, han aconseguit recuperar 80.829 ampolles. 

En la jornada del proper 21 d’octubre -que serà en línia- es presentaran els resultats de l’estudi ambiental i econòmic de la prova pilot, que mostren com la reutilització pot reduir notablement la petjada de carboni de les ampolles de vi i reduir costos als cellers. A més, es mostraran quins sistemes de rentat i logística són més favorables per arribar a aquest objectiu.

L'acte està dirigit a totes les entitats relacionades amb la producció, venta i el consum d’ampolles de vi. A més de mostrar els resultats de la prova pilot, l'esdeveniment comptarà també amb una taula rodona sobre diferents iniciatives que promouen la reutilització d'ampolles i un debat sobre com implementar la reutilització a Catalunya.

La jornada estarà amenitzada per la interpretació de diferents peces de piano de l’àlbum ÈTIM (2020) de Lluís Capdevila, des del celler cooperatiu modernista de Falset.