La UAB premiarà els millors Treballs Fi de Grau vinculats a la transformació social

Premis TFG 2020

La UAB premiarà els TFG del curs 2019-2020 que hagin tractat temàtiques vinculades a la transformació social a través de dues convocatòries: una pels treballs amb perspectiva de gènere, i una altra, dels que abordin qüestions sobre desenvolupament sostenible i justícia global.

06/07/2020

Per una banda, l’Observatori per a la Igualtat, amb col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, premiarà els millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere. Aquests premis tenen com objectiu sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació a partir de fomentar el seu interès en la recerca. Poden optar a aquests premis els treballs que apliquin la perspectiva de gènere en l’abordament del fenomen objecte de la seva investigació. S’entén la perspectiva de gènere com una aproximació crítica a qualsevol fenomen que desvetlla, visibilitza, analitza o afronta les desigualtats de gènere i LGBTI, incloent aquelles institucions socials i culturals que les sustenten, com la família,  la sexualitat, la divisió sexual del treball, els processos de socialització, les lleis, les creences, valors i normes socials, entre d’altres.

El premi consistirà en un Diploma per a cadascuna de les persones autores dels treballs guardonats per a cada grau. Així mateix, l’Observatori per a la Igualtat de la UAB publicarà els Treballs a la seva web. Dels premis atorgats per a cada grau, es concediran els millors treballs amb perspectiva de gènere per àmbit de coneixement, els quals rebran, com a mínim, la quantitat de 250€ i l’especificació d’aquest premi en el Diploma.

Per altra banda, la Fundació Autònoma Solidària amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, convoca la quarta edició del Premi de Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global. Aquesta iniciativa s’emmarca com una contribució de la UAB a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible i té per objectiu promoure l’interès per la recerca entorn el desenvolupament sostenible i la justícia global. Els treballs que optin a aquest premi poden tractar les temàtiques següents: la biodiversitat, el canvi climàtic, els drets humans, la ciutadania, la cultura de pau, l’economia social, el cooperativisme, la interculturalitat, el dret d’asil, les migracions, la salut comunitària, el consum conscient, l’agricultura sostenible, l’energia verda, la gestió dels residus...

Enguany, s’incorpora una Menció ApS als millors Treballs de Fi de Grau realitzats en aquesta metodologia. Els TFG amb metodologia ApS han de permetre plantejar actuacions per fer front a les desigualtats socials o a problemes derivats de la crisi ambiental i avançar cap a models que contribueixin a la justícia global i el desenvolupament sostenible. Amb una dotació total de 2000 euros, cadascun dels millors treballs de fi de grau de cada àmbit de coneixement rebrà la quantitat de 250€.

Els TFG es poden presentar entre l’1 de juliol i l’1 de desembre del 2020. Al web de les entitats convocants es poden consultar les bases i la documentació a per poder-hi optar.

 

Notícies relacionades

La situació de les persones LGBTIQ durant el confinament

La situació de les persones LGBTIQ+ durant el confinament

Totes les notícies