Oberta la convocatòria 2022 del Pla de Doctorats Industrials

Oberta la convocatòria 2022 del Pla de Doctorats Industrials

Fins al 14 d'abril estarà obert el primer termini per sol·licitar ajuts per a tesis doctorals que es desenvolupin en el marc estratègic d'una empresa i, alhora, dins d'un grup de recerca. El 2021 a la UAB se li van atorgar 13 projectes de Doctorat Industrial.

30/03/2022

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria 2022 del Pla de Doctorats Industrials. L'objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts a projectes de recerca que es desenvolupin en el marc estratègic d'una empresa o entitat de l'entorn empresarial i, alhora, en el si d'un grup d'investigació d'un organisme de recerca. Les tesis doctorals poden ser de qualsevol àmbit de coneixement i sector empresarial.

La convocatòria del Pla de Doctorats Industrials d'aquest any ha rebut un increment pressupostari d'1,5 milions d'euros, el qual permetrà finançar més projectes que en les edicions anteriors.

Si esteu interessats a demanar un doctorat industrial, podeu contactar amb el Parc de Recerca UAB a projectes.parc@uab.cat.

En total, des dels inicis, la UAB ha impulsat 140 projectes de Doctorat Industrial, 111 investigadors han dirigit tesis, s'hi han involucrat 55 grups de recerca i s'han llegit 41 tesis. Pel que fa a l'última convocatòria tancada, el 2021 a la UAB se li van atorgar 13 projectes, un 38,5% de l'àmbit de les ciències experimentals i de la vida, un 23,1% de ciències de la salut i biomèdiques, un 15,4% de tecnologia de la informació i les comunicacions, i un 15,5% de ciències socials, entre d’altres.

Aquests projectes van implicar la signatura de convenis amb vuit petites i mitjanes empreses, una gran empresa i 3 startups o spin-offs. Els Doctorats Industrials del 2021 també van generar dues col·laboracions amb centres CERCA (l'IGTP i l'IFAE), una amb el CSIC i una altra amb el centre tecnològic Eurecat. El 54% dels doctorands van ser homes i el 46%, dones. El 69,2% dels doctorands van ser de l'estat espanyol, tot i que també n’hi va haver de Colòmbia, Turquia i la Xina.