Nova edició del programa AI4ALL per apropar la intel·ligència artificial a la indústria

Nova edició del programa AI4ALL per apropar la intel·ligència artificial a la indústria
El Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l’Escola d’Enginyeria de la UAB i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC posen en marxa la tercera edició del curs “AI4ALL-Intel·ligència artificial aplicada a la indústria”, que va dirigit a persones que vulguin emprendre en aquest sector. Les inscripcions ja estan obertes.

13/02/2020

L'avanç disruptiu de la intel·ligència artificial (IA) ha arribat per convertir-se en les dècades vinents en un motor econòmic imprescindible en múltiples sectors. Es creu que l’impacte positiu que tindrà la IA sobre el PIB mundial el 2030 serà d’uns 15,7 bilions de dòlars. Països com el Canadà o França ja estan definint el futur de la seva indústria basant-se en aquesta tecnologia. L’ecosistema català també s'està posicionant en aquest sector i, actualment, ja aglutina un centenar d’empreses, amb un total d’ingressos de 100 M€ i més de 700 professionals.

El curs “AI4ALL-Intel·ligència artificial aplicada a la indústria”, que es farà els mesos de maig i juny (els dilluns, dimecres i divendres de 16.00 a 20.00h), donarà a conèixer quines són les tecnologies que poden donar resposta a reptes plantejats per empreses, explicarà com aquestes solucions impacten en l’entorn, mostrarà la factibilitat de la seva aplicació i plantejarà possibles models de negoci per a l’explotació de les tecnologies.

El programa oferirà continguts tecnològics i formació en gestió empresarial. La docència consta de 150 hores repartides en sessions formatives, pràctiques, conferències, visites i tutories individualitzades. Estan previstes sessions d’introducció a les tècniques de deep learning, blockchain, metodologies àgils, tecnologies d’IoT per a projectes d’eHealth, entre d’altres.

Els participants, que poden ser estudiants, personal investigador o doctorands, treballaran en equips multidisciplinaris per proposar solucions als reptes plantejats. Al final del programa presentaran els seus projectes en un Demoday davant d’entitats i empreses rellevants per poder-los donar continuïtat.

El curs compta amb la col·laboració de les empreses Global Omnium i Amazon Web Services, que atorgarà un premi valorat en 10.000$ per gastar en la seva plataforma. També té el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del Programa Catalunya Emprèn.

Més informació
AI4ALL