Nova edició de l'Open Innovation Forum per trobar solucions als reptes empresarials

Nova edició de l'Open Innovation Forum per trobar solucions als reptes empresarials

S'ha obert la convocatòria d'aquest programa d’innovació que permet a les empreses publicar els seus reptes i obtenir propostes de solució de centres i grups de recerca. Està impulsat per Biocat, la Fundació Bosch i Gimpera, el Parc de Recerca UAB, el Centre d'Innovació i Tecnologia de la UPC i UPF Ventures.

15/04/2021

Ja està oberta la convocatòria per participar en la quarta edició de l'Open Innovation Forum, el programa impulsat per Biocat, la Fundació Bosch i Gimpera, el Parc de Recerca UAB, el Centre d'Innovació i Tecnologia de la UPC i UPF Ventures, que dóna a les empreses l'oportunitat de trobar solucions i assessorament específic per fer front a les necessitats d'innovació.

El programa permet a les empreses publicar els seus reptes en una plataforma virtual i conèixer les opcions que millor els poden encaixar de la mà d'universitats i centres de recerca. Una oportunitat per apropar les empreses als diferents agents d'innovació i afavorir noves oportunitats de col·laboració. 

El programa està obert tot l’any i s’estructura en sis àmbits de coneixement (salut i ciències de la vida, alimentació, química, energia i recursos, sistemes industrials i mobilitat). Està obert, d'una banda, a qualsevol empresa que tingui necessitats d’innovació en el desenvolupament de nous productes i serveis, o bé que tingui interès a explorar noves oportunitats d'innovació; i, d’altra banda, als grups de recerca de les universitats, instituts de recerca i centres tecnològics que tinguin interès a aplicar la seva investigació al teixit empresarial català.

La darrera edició de l’Open Innovation Forum, celebrada el 2020, va comptar amb 52 reptes de 23 empreses i més de 101 solucionadors inscrits, i al llarg de l’any es van celebrar 134 reunions.

Reunions virtuals amb confidencialitat
La iniciativa es desenvolupa mitjançant una plataforma, on les empreses publiquen els seus reptes de manera privada, és a dir, només els solucionadors tenen accés a la informació. En un període de 6 a 8 setmanes, les empreses reben propostes de solució i poden organitzar reunions bilaterals a través de la mateixa plataforma amb els centres de recerca.

Les organitzacions tindran a la seva disposició un acord de confidencialitat per signar entre ambdues parts. La iniciativa culmina amb dues trobades que es duran a terme durant els mesos de juliol i desembre, en què mitjançant una agenda d'entrevistes concertades prèviament les empreses i el personal investigador es podran reunir per explorar noves oportunitats de col·laboració.

Introduir els reptes empresarials
Les empreses o agents d'innovació que vulguin participar poden registrar els reptes sense cap tipus de límit. La inscripció al programa permet l’accés a la plataforma durant tot l’any i té un preu de 250 euros per a les empreses i 150 euros per als solucionadors.