Neix ARTIFICIA, una plataforma que relaciona la intel·ligència artificial amb la creativitat

Neix Artificia, una nova plataforma que relaciona la intel·ligència artificial amb la creativitat

A la plataforma ARTIFICIA, artistes, experts i investigadors posaran en comú els seus projectes i debatran sobre la interacció que hi ha entre la tecnologia i les arts durant el procés creatiu. L’Institut d’Intel·ligència Artificial del CSIC forma part del projecte.

01/03/2021

Què és la creativitat?, per què construïm màquines creatives?, com podem col·laborar amb les màquines per fomentar la creativitat? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals vol donar resposta ARTIFICIA, una nova plataforma sobre la relació existent entre la intel·ligència artificial (IA), la creativitat computacional i les arts. Segons els organitzadors,"vam detectar que hi havia un gran potencial de persones implicades en aquestes àrees, tant en l'àmbit universitari i de centres d’investigació com d'artistes i creadors, que no tenien un espai comú de trobada i d'intercanvi d’idees ni de divulgació de la creativitat computacional a altres públics menys especialitzats".

Un dels objectius principals d’ARTIFICIA és transferir a la societat els avenços de l’IA en els processos creatius, abordant els aspectes ètics que sorgeixen al voltant de la interacció entre humans i tecnologia. Per fer-ho, s'han organitzat tres sessions virtuals de debats participatius i multidisciplinaris, oberts a tothom, i en aquesta primera edició, sobre la creació musical. En cada sessió hi haurà performances i demostracions d'IA creativa, acompanyats de debats no acadèmics amb músics, dissenyadors, emprenedors i públic en general.

A la plataforma hi ha tota la informació de les diferents sessions.

ARTIFICIA és fruit de la col·laboració entre empreses i institucions públiques i privades. The Visual Suspects és l’entitat impulsora i coorganitzadora del projecte juntament amb l'IIIA-CSIC, Kreomúsica i UPF Ventures. El projecte compta, també, amb la participació de l'ESMUC, el Music Technology Group (MTG) de la UPF i el Festival Cruïlla.

 

Notícies relacionades

La UAB atorga deu ajuts ¿Proof of Concept¿ per accelerar la transferència de la recerca

Deu grups de recerca, reconeguts amb els ajuts "Proof of Concept" de la Universitat

Els ajuts "Proof of Concept" són un instrument propi de la Universitat per accelerar la transferència per mitjà de la realització d'estudis que permetin avançar en la maduració dels projectes. Deu grups de recerca han rebut enguany un ajut per validar idees de caràcter disruptiu i per prototipar resultats científics prometedors.

 

Totes les notícies