Meconio, grup guanyador del Fúria Fest 2022, el festival contra les violències masclistes de la UAB

Furia Fest 2022

El grup Meconio ha estat el grup guanyador de la tercera edició del concurs de músiques contra les violències masclistes Fúria Fest

23/09/2022

 

Aquest any el grup guanyador de la tercera edició del Fúria Fest ha estat Meconio, un grup de música “pop extrem” de Barcelona format per Leticia Rodríguez (veu i bateria) i Dèlia Español (veu i guitarra). La seva música, més enllà del rock i el punk, és explícitament feminista i denuncia el masclisme i la violència contra les dones amb contundència i energia. Es tracta d’una música vital.  

El premi consta d’una actuació, de l’enregistrament professional a la Sala Teatre de la UAB i d’un premi en metàl·lic.  

Podrem gaudir de l’actuació de Meconio el dia 5 d’octubre, en el marc de la jornada de La Comunitària de la UAB.

Abans de l’actuació de Meconio, parlarem amb La Queency (nom artístic de Francina Gorina) sobre la importància de crear imaginaris contra la violència masclista. La Queency es cantant de trap de Terrassa i sociòloga per la UAB, fundadora del col·lectiu no mixt de dones artistes i del segell discogràfic independent El Pecado. Les seves lletres reflecteixen la seva sensibilitat per problemàtiques socials com l’accés a l’habitatge i l’amenaça a la llibertat d’expressió.

El festival Fúria Fest de la UAB té com a objectiu visibilitzar les propostes musicals feministes, encoratjant l’expressió artístiques de les dones i les persones LGBTIQ contra les violències masclistes i lgbti-fòbiques.  

Resolució

Aquest concurs ha estat finançat pels fons del Pacto de Estado contra la Violencia de Género (Ministerio de Igualdad).