Les aules de la UAB s'omplen dels cartells "Responem davant les violències masclistes"

Cartell Responem 2022

Amb el retorn a les classes després de Setmana Santa, des de l’Observatori  per a la Igualtat s’ha continuat amb la campanya “Responem davant les violències masclistes” distribuint  un cartell informatiu a totes les aules de la UAB. 

12/05/2022

Des de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB s’està duent a terme una campanya impulsada per la Secretària General i el Vicerectorat de Comunicació i Cultura de la UAB. Aquesta campanya forma part de les mesures informatives i de prevenció que s’estan realitzant en el marc del Capítol II del “Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i la violència masclista de la UAB”. Així mateix, també s’emmarca en el “IV Pla d’acció per a la igualtat de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona. Quadrienni 2019-2023". 

A  través d’aquesta campanya es vol informar i visibilitzar els recursos dels quals disposa la universitat per respondre i actuar davant les violències masclistes. En una primera fase, es va encarregar la impressió  d’adhesius amb informació del protocol. Aquests adhesius es van enganxar a l’interior de totes les portes de lavabo del campus. En una segona fase, s’ha optat pel format pòster, ubicant-los a totes les aules de la UAB així com en alguns espais de pas o compartits.  

El cartell informa del  Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i la violència masclista i en quin cas es pot activar, també de l’entitat de la UAB que assessora i acompanya en els casos de violència de gènere, l’Observatori per a la Igualtat, i el servei d’acollida psicològica i gratuïta que oferim a través de la Unitat Psicogènere.  

A més de difondre aquests recursos, el cartell és també un mitjà de sensibilització i prevenció que mostra el compromís de la universitat contra aquest tipus d’assetjament i violència.  

 

I tu, has vist el cartell a les teves aules? 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere
  • Educació de qualitat