La Xarxa Vives actualitza les Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere amb sis nous títols

img_guiaxarxavives2023

La Xarxa Vives incorpora sis títols a la col·lecció Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere. La nova guia pel grau de Geografia ha estat elaborada per dues investigadores de la UAB, Mireia Baylina i Maria Prats, directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB.

20/12/2022

La Xarxa Vives d’universitats ha publicat aquest 23 de gener la quarta fase de col·lecció Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere. S’han incorporat sis nous títols que ofereixen propostes, exemples, recursos docents i eines de consulta per incorporar la perspectiva de gènere a les titulacions de Ciències de l’Activitat física i l’Esport; Enginyeries Agràries; Enginyeria Naval, Marina i Nàutica; Geografia; Museologia i Museografia; i Turisme. La Guia pel grau de Geografia ha estat elaborada per dues investigadores del Grup de Recerca de Geografia i Gènere de la UAB, la Mireia Baylina i la Maria Prats, també directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB. Les 28 guies són disponibles de forma gratuïta al web de Xarxa Vives en català, castellà, gallec i anglès.

La iniciativa Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere és pionera en l’espai europeu d’educació superior. La dirigeix el Grup de Treball en Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives, format per les unitats d’igualtat de 22 universitats diferents, entre elles l’Observatori per a la Igualtat de la UAB. Per tant, la iniciativa neix del compromís d’aquestes unitats amb la promoció de polítiques integrals per afavorir la igualtat de gènere, el principi d’igualtat d’oportunitats i la diversitat en la docència i recerca. Des de 2018 que va néixer, ha estat reconeguda per l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere i la Comissió Europea. Actualment, el projecte compta amb el suport de l’Institut Català de Dones