La UAB organitza el concurs internacional «Global Data Compression Competition»

Global Data Compression Competition

La 3a edició d’aquesta competició accepta propostes fins el 30 de setembre de 2023. El concurs, organitzat pel Group on Interactive Coding of Images (GICI) de la UAB amb la col·laboració de Huawei, vol unir a estudiants, professionals i aficionats en el camp de la compressió de dades sense pèrdues.  

10/05/2023

La compressió de dades continua revolucionant el món digital, reduint la mida de les dades perquè la informació estigui més fàcilment disponible a qualsevol lloc, en qualsevol moment i en qualsevol dispositiu. 

La «Global Data Compression Competition (GDCC)» és una competició que busca millorar el nivell de compressió de dades. Compta amb 8 categories principals obertes a enginyers, personal investigador i alumnes.  

L’edició d’enguany ofereix un premi total de 171.000 euros repartits entre tots els premiats de les diferents categories i modalitats. Els desenvolupadors de programari de compressió de dades poden participar-hi de forma individual o en grup. Així mateix, qualsevol pot participar en el concurs en la categoria d'estudiant, però només els estudiants universitaris i de postgrau (inclosos els estudiants de doctorat) poden optar a premis en aquesta categoria. 

La competició està impulsada per Huawei i aquesta edició, per primera vegada, l’organitza l’equip del Group on Interactive Coding of Imatges (GICI) del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions de la UAB. A més, cinc experts d’aquest àmbit col·laboren en la valoració de les propostes i la tria dels projectes guanyadors. 

S’accepten propostes fins el 30 de setembre de 2023.