La UAB ofereix un servei d’acollida psicològica per a persones en situació de violències sexuals, de gènere i lgbti-fòbiques

Unitat Psicogènere

L’Observatori per a la Igualtat a través de la Unitat Psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia ofereix atenció presencial o en línia gratuïta per aquelles persones de la comunitat UAB que pateixin o hagin patit una situació de violències sexuals, de gènere i lgbti-fòbiques.

01/10/2020

Hem iniciat un curs atípic i ple d’incerteses. A l’esforç d’adaptar-nos a les noves circumstàncies, hem d’afegir les seqüeles que arrosseguem derivades de la pandèmia i el confinament.

Durant aquests mesos s’han intensificat desigualtats i abusos ja existents, han augmentat els malestars i conflictes emocionals propis i interpersonals relacionats amb les relacions de gènere així com els casos de micromasclismes i violències de gènere

Desigualtats, malestars i violències que sovint són invisibles o difícils d’identificar, per ser emocionals, psicològics, i estar naturalitzats. però que ens limiten la vida i possibilitats del present i del futur.

Per aquest tipus de situacions, l’Observatori posa a disposició de la comunitat UAB un servei d’acollida psicològica a través de la Unitat Psicogènere del Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL). Aquest servei, feminista i pioner a les universitats, ofereix acompanyament i treball emocional, individual i en grup, des d’una perspectiva psicològica i psicosocial feminista, especialitzada en gènere, per a dones i per al col·lectiu lgtbi, que han viscut o viuen malestars i conflictes emocionals, relacions abusives i violències de gènere psicològiques, sexuals, ciberviolències, per tal d’acompanyar, identificar necessitats i oferir recursos. En aquest sentit, des de la UAB col·laborem amb diferents entitats per tal de poder d'oferir recursos adaptats a les necessitats i peticions de cada persona.

El servei és gratuït per a les persones de la comunitat universitària i per adaptar-se al context actual, ofereix tan atenció presencial com en línia.

Si estàs vivint alguna d’aquestes situacions i necessites acompanyament emocional i psicològic, pots contactar amb Psicogènere a través d’un dels següents mitjans:

Per telèfon: 935814896
Horari d'atenció: Dimecres de 10h a 15h

Enviant un correu electrònic a: psicologia.perspectiva.genere@uab.cat

Visitant el servei situat  a la següent adreça:
Facultat de Psicologia Edifici B
Campus de la UAB 08193 Cerdanyola del Vallès (Bellaterra)

Més informació: http://serveis.uab.cat/psicologiagenere/content/presentació

 

 

 

 

Notícies relacionades

Fira virtual de graus UAB

Inscripció oberta a la fira virtual de graus UAB

Divendres 19 i dissabte 20 de març obrim les portes del campus perquè el puguis trepitjar en persona, però sense sortir de casa! Amb videoxats amb totes les facultats i escoles. Inscripció oberta!

Totes les notícies