La UAB commemorarà el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb el documental «Lesbofòbia»

Dia Internacional contra la LGTBIfòbia 2019

La UAB reivindica el 17M amb la projecció del documental «Lesbofòbia» de Creación Positiva i un col·loqui posterior, i el proper dimecres 22 de maig a les 13 h també es reprendrà el projecte de la pintada col·lectiva de la bandera LGTBI a la Plaça Cívica iniciat el curs passat.

08/05/2019

Enguany per a la commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la UAB projectarà el documental Lesbofòbia de Creación Positiva a les 13 h a la Sala Cinema. El documental posa en el punt de mira l'experiència i les vivències de les lesbianes i en reivindica la visibilització. També comptarem amb un col·loqui posterior en què participaran membres de la comunitat UAB i algunes de les protagonistes del documental.

Seguint amb els actes per reivindicar el 17M, el proper dimecres 22 de maig partir de les 13h a la Plaça Cívica, l'Observatori i Dinamització Comunitària hem organitzat una pintada col·lectiva. Seguint l'estela de la commemoració de l'any passat aquest any acabarem de pintar les escales que condueixen a l'Edifici l'Àgora amb els colors de la bandera LGTBI.

Les dues activitats són obertes a totes les persones que hi vulguin participar i , a més, s'emmarquen en la Franja d'Activitats Campus, unes hores durant les quals el 17 de maig no hi haurà activitat lectiva.

A part d'això, Cultura en Viu, Dinamització Comunitària i SinVergüenza ha organitzat per al 14 de maig a les 15.30 h la projecció del documental I Hate New York a la que assistirà el director d'aquest premiat projecte.
 

17M en ple augment de violències LGTBIfòbiques

El 17 de maig commemorem el dia en què l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va aprovar excloure l'homosexualitat de la Classificació Internacional de Malalties (ICD). És així com es va deixar de considerar una malaltia mental al que simplement és una orientació sexual.

El 17M és un dia per denunciar les agressions i discriminacions que segueixen patint les persones del col·lectiu LGTBI. L'Observatori Contra l'Homofòbia ha fet públic que durant el primer trimestre de 2019 s'han duplicat les agressions LGTBIfòbiques respecte al 2018. En concret s'han registrat 35 casos, entre els quals s'inclou l'atac contra el Centre Municipal LGTBI.

Malgrat aquestes dades devastadores també hi ha molt per celebrar, ja que la lluita per a la despatologització trans va aconseguir el passat 2018 que la OMS per fi exclogués la "disfòria de gènere" de la ICD i, per tant, l'ha deixat de considerar un trastorn mental.

La lluita per a l'erradicació de la LGTBIfòbia es presenta en molts àmbits de la societat. En l'àmbit universitari l'any passat es va presentar la Guia per a la incorporació de la diversitat sexual i de gènere a les universitats catalanes. A més, la UAB compta amb el Protocol contra l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere des de l'any 2016.

 

Notícies relacionades

IV Pla d'Acció de Gènere

La UAB aprova el IV Pla d'Acció per a la Igualtat de Gènere

Des del primer pla d'igualtat, l'any 2006, la UAB ha anat actualitzant les seves polítiques per impulsar la igualtat de gènere al seu entorn. Ara, ha estat aprovat el quart pla, que posa èmfasi en la perspectiva LGTBI i en fer visible el sexisme i les violències de gènere, entre altres reptes.

Totes les notícies