La UAB commemora el Dia Internacional de les Dones Treballadores

Homenatge a Montserrat Solsona

El proper 6 de març a les 12h tindrà lloc la jornada institucional per conmemorar el Dia Internacional de les Dones Treballadores a la Sala d'Actes del Rectorat. Enguany es retrà homenatge a Montserrat Solsona, Doctora en Geografia Humana, professora del Departament de Geografia i investigadora associada del Centre d'Estudis Demogràfics.

16/02/2018

Tot i que és difícil marcar un fet concret com a origen de la commemoració del 8 de març, hi ha un cert consens en assenyalar la lluita de les obreres del tèxtil nord-americanes de finals del segle XIX i principi del segle XX i la repressió que van patir com a inspiradores d’aquesta diada.
 
Com cada any, la UAB participa d’aquesta jornada amb un acte institucional a la Sala d’Actes del Rectorat que es celebrarà el dimarts dia 6 de març a les 12h. Enguany la persona homenatjada és Montserrat Solsona, Dra. en Geografia Humana, professora del Departament de Geografia i investigadora associada del Centre d’Estudis Demogràfics. Presentarà l’acte Sara Moreno, Vicerrectora d’Alumnat i Ocupabilitat i, a continuació, es farà un recull de les activitats destacades dutes a terme per l’Observatori per a la Igualtat. Laia Ferrer, Doctora en Demografia, presentarà llavors a l’homenatjada i, tot seguit, es projectarà un vídeo homenatge sobre la trajectòria acadèmica de la Dra. Montserrat Solsona. La Vicerrectora Sara Moreno lliurarà el premi.
 
L’acte finalitzarà amb la conferència “¿Existe lo que no se registra y contabiliza? Género y producción estadística” a càrrec de la Dra. Lina Gálvez, Catedràtica del Departament d’Economia, Mètodes Quantitatius i Història Econòmica, Directora de l’Observatori de Gènere d’Economia, Polítiques i Desenvolupament de la Universitat Pablo de Olavide (Sevilla).  
 
Recordem que l’acte és infoaccessible.

Properament estarà disponible el PROGRAMA DEL ACTE.


El campus s’omple d’activitats en el marc del 8 de març

A banda de l’acte institucional, hi han programades moltes més activitats, organitzades per Facultats, departaments, alumnat i entitats.
Podreu gaudir de les jornades del Departament de Filosofia sobre “La perspectiva de gènere en la filosofia” i d’una jornada sobre la precarietat en la investigació. A la Facultat de Dret s’organitzarà una conferència sobre la desigualtat salarial. El col·lectiu  Amics de la UAB organitza la conferència “Quina violència infringim sobre les dones?” a l’Ateneu Barcelonès.
Les Comissions Feministes de les Assemblees de Facultat organitzen les Jornades Feministes a la UAB, amb activitats a la plaça Cívica des del dia 1 de març sobre transfeminisme, coeducació i racisme i gènere, entre d’altres.
A més a més, el SAF organitza la Setmana de la Dona amb activitats específiques i l’entrada gratuïta per a dones.
 
Podeu consultar aquí el PROGRAMA ACTIVITATS  

 
Si nosaltres parem, el món s’atura

El 8 de març hi ha convocada una jornada de vaga general feminista per part de diversos sindicats (CCOO, UGT, CNT i CGT) i el moviment feminista. Amb aquesta vaga es pretén visibilitzar les desigualtats en el repartiment del treball reproductiu i productiu entre homes i dones i la situació de discriminació que això comporta: esquerda salarial, sostre de vidre, terra enganxifós, assetjament laboral, segregació horitzontal i segregació vertical, etc. A més, també es volen denunciar les violències patriarcals que les dones, lesbianes i trans patim diàriament.  La manifestació de la jornada tindrà lloc a les 18:30 a Diagonal amb Passeig de Gràcia.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies