La UAB al 4YFN: set empreses derivades hi presenten les seves tecnologies

Visita del rector a l'estand de la UAB a la fira 4YFN

La Universitat dona visibilitat a les empreses derivades (spin-offs i EBTs) i les tecnologies del sector mòbil i digital en un estand a la fira 4 Years From Now, que tindrà lloc a Fira Gran Via del 27 de febrer al 2 de març de 2023, sota el paraigua del Mobile World Congress (MWC). L'1 de març, el rector Javier Lafuente ha visitat l'estand acompanyat per la presidenta del Consell Social de la UAB, Tania Nadal, i per la vicerectora d'Innovació, Transferència i Emprenedoria, Rosa Maria Sebastián.

21/02/2023

La UAB mostrarà la seva capacitat emprenedora i innovadora a l’estand 1C60.1 del pavelló 8, i donarà visibilitat a set empreses derivades que compten amb tecnologies mòbils i digitals per als sectors de la logística, la sanitat animal, el big data, l’energia o la mobilitat. Aquestes empreses són les següents:

  • AEInnova: empresa derivada de l’Escola d’Enginyeria que desenvolupa tecnologies per a la producció d’energia elèctrica a través de la recuperació de la calor residual. Presentarà un dispositiu de sensors autònom per monitorar instal·lacions industrials, que funciona sense necessitat d’estar connectat a la xarxa elèctrica o integrar una bateria; s’alimenta de la calor residual de la mateixa maquinària.
  • Allread: companyia fundada per investigadors de la Universitat i del Centre de Visió per Computador que ha desenvolupat un sistema pioner de detecció i lectura intel·ligent de codis i textos mitjançant algorismes de visió artificial per a ports i terminals.
  • Aslogic: empresa derivada especialitzada en el desenvolupament de sistemes de suport a la presa de decisions. Les seves solucions es basen en la seva sòlida formació en metaheurística, tècniques d’aprenentatge automàtic i optimització per obtenir el màxim rendiment en escenaris complexos.
  • AWEC: empresa fundada per personal investigador del Departament de Ciència Animal i dels Aliments que ha creat un sensor acústic per detectar vocalitzacions de vaques lleteres i així poder monitorar el benestar dels animals.
  • BDCare: ofereix serveis i solucions d’anàlisi de big data a empreses i institucions, especialment per a la investigació sanitària i mèdica de malalties rares.
  • Distinkt: empresa de la UAB, l’ICN2 i el CSIC creada recentment per comercialitzar una tinta intel·ligent basada en nanotecnologia, que permet combatre la falsificació de documents oficials, bitllets o productes de luxe, entre d’altres.
  • MassFactory: empresa de base tecnològica sorgida de l’Escola d’Enginyeria que desenvolupa sistemes basats en aplicacions mòbils per a l’accessibilitat urbana i la mobilitat.

A més de les empreses, també es donaran a conèixer projectes emprenedors que s’han desenvolupat dins del programa AI4ALL «Intel·ligència artificial aplicada a la indústria», impulsat pel Parc de Recerca UAB, l’Escola d’Enginyeria de la UAB, el Centre de Visió per Computador i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC.

A l’estand també s’ensenyaran tecnologies i projectes d’R+D+I del sector desenvolupats per personal investigador de la Universitat; per exemple, pantalles intel·ligents sensibles a múltiples estímuls, una tecnologia per a ordinadors neuromòrfics, un sistema de localització i informació de rases i canalitzacions subterrànies, un compressor de dades per nanosatèl·lits o tecnologies de posicionament o de detecció de terminals mòbils.

Podeu consultar el catàleg de projectes i l’agenda de l’estand de la UAB en aquest web.