La conferència final del HIGHER debatrà sobre iniciatives per millorar les polítiques regionals d'innovació

HIGHER Final Event

El proper 28 de gener, el projecte europeu HIGHER, coordinat pel PRUAB, organitza l’acte de cloenda del projecte amb una jornada virtual, en què presentarà experiències i bones pràctiques sobre la gestió i implementació de polítiques regional dissenyades per promoure projectes d’innovació públic-privats.

11/01/2021

Durant més de quatre anys, vuit institucions europees han tirat endavant el projecte de cooperació interregional HIGHER (Better Policy Instruments for High Innovation Projects in the European Regions) per definir noves dinàmiques d'innovació oberta i col·laborativa. L'objectiu del projecte, finançat amb 1,8 milions d'euros pel programa Interreg Europe, era compartir i intercanviar bones pràctiques entre diferents regions europees per aconseguir polítiques que fomentin la col·laboració entre els centres d'investigació i la indústria i potenciar, així, la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

Durant la jornada virtual del proper 28 de gener, sota el títol “Getting higher with innovation”, es presentaran els principals resultats del projecte i es compartiran les millors pràctiques i actuacions de cada regió que han ajudat realment a enfortir la competitivitat del teixit empresarial i al desenvolupament econòmic regional, a través de l'especialització intel·ligent i de la promoció de projectes públic-privats d'R+D+I.

Concretament, es donaran a conèixer diferents experiències de la mà de la Regió Central de Macedònia, de Grècia; del Centre d'Innovació de Lituània; de Nordregio, de Suècia; del Centre d’Excel·lència i Innovació en la Indústria de l’Automòbil, de Portugal, i de l'Associació de Municipis Urbans d'Eslovènia. Per part de Catalunya, el Parc de Recerca UAB presentarà el seu anàlisi de l'instrument Comunitats del RIS3CAT, l'estratègia de recerca i innovació definida per la Generalitat de Catalunya, i un pla d’acció per millorar la col·laboració ciència-indústria i les inversions de capital privat en projectes d'R+D.

La jornada també inclourà una taula rodona amb diferents entitats de la quàdruple hèlix de les diferents regions: representants d’administracions locals, clústers, empreses, centres de recerca o tecnològics i Universitats.

La participació a la jornada és gratuïta, però es requereix inscripció mitjançant el següent formulari d'inscripció. L'acte es retransmetrà en directe pel canal de Youtube del Parc de Recerca UAB

Més informació: Programa de la jornada

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Indústria, innovació i infraestructures