L'IMB-CNM col·labora amb l’empresa VLC Photonics

CNM_sensor_fotonic
L’empresa ha desenvolupat amb el centre del CSIC uns xips de fotònica de silici amb aplicacions en biomedicina i telecomunicacions.

23/05/2019

Els xips i la tecnologia desenvolupada com a resultat de la col·laboració entre l'empresa VLC Photonics, la Universitat Politècnica de València (UPV) i l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC es presentaran el pròxim 31 de maig a Madrid en el marc del “Workshop on Si photonics-Cátedra Alter-Etsit”.

L’empresa, creada el 2011 com una spin-off de la Universitat Politècnica de València, dissenya i fabrica circuits fotònics integrats. Aquest tipus de circuits funcionen amb senyals de llum com, per exemple, les que emeten els làsers. L’objectiu de l’empresa és miniaturitzar aquests sistemes que, d'una altra forma, són voluminosos i consumeixen molta potència.

Pel desenvolupament d’aquests xips l’empresa ha col·laborat amb l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) en l'establiment d'una plataforma per a realització de circuits fotònics integrats amb tecnologia de nitrur de silici. Aquesta plataforma tecnològica forma part dels processos de la línia CMOS, ubicats a la Sala Blanca Integrada de Micro i Nanofabricació.

De moment, aquests microxips s'empren principalment en els sectors TIC, encara que també s'apliquen en altres àmbits com l'aeroespacial, el biotecnològic i el d'instrumentació de precisió.

Tant VLC Photonics com l’IMB-CNM formen part de l’aliança europea ePIXfab, un conjunt d’organitzacions que promouen la ciència, la tecnologia i l’aplicació de la fotònica de silici.