L'estrès i la depressió, eixos del VI Seminari en Salut Mental de la UAB

L'estrès i la depressió seran els eixos del VI Seminari en Salut Mental de la UAB

El pròxim 14 de novembre tindrà lloc la 6a edició del seminari de la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental de la UAB, dedicat a l’estrès i la depressió. La trobada científica tindrà lloc a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona sota el lema Estrès i depressió: la biologia de cada dia i abordarà la recerca que s'està fent en els dos àmbits.

08/11/2019

La depressió i l'estrès tenen una elevada prevalença en la societat. Segons l’última enquesta de salut de Catalunya, el 7,6% de la població major de 15 anys pateix depressió major o depressió major severa (el 3,9% dels homes i l’11,2% de les dones). I segons l'últim estudi de Cinfasalud sobre "Percepció i hàbits de la població espanyola entorn a l'estrès", avalat per la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Ansietat i l'Estrès, nou de cada deu persones de l'estat espanyol ha patit estrès durant l’últim any i quatre de cada deu de manera freqüent o continuada.

Aprofundir en el coneixement de l'estrès i la depressió, veure com s'interrelacionen i abordar els reptes de la recerca per al seu tractament seran enguany els objectius del Seminari de la CORE en Salut Mental de la UAB.

El congrés s'iniciarà amb el relat personal de Raquel Picolo, biòloga i escriptora, qui va superar una depressió. Un primer bloc de presentacions abordarà temes com l’estrès en persones grans, l’impacte de l'estrès en l'etapa perinatal o el burnout en l’àmbit laboral.

La segona part de la jornada estarà dedicada a les novetats en la recerca i en el tractament de la depressió. Entre les temàtiques que s’hi tractaran hi ha la teràpia a través d’Internet, que és un dels reptes dels nous models assistencials; els beneficis de l’estimulació cerebral profunda i l’efectivitat de la monitorització activa de la depressió en l’atenció primària.

La conferència de tancament del Seminari duu per títol Estrès i depressió: la filosofia de cada dia i anirà a càrrec de Begoña Román, doctora en Filosofia de la Universitat de Barcelona, presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials a Catalunya i especialista en ètica aplicada als entorns professionals i organitzatius.

El cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i professor agregat de la UAB, Joan de Pablo Rabassó, i la coordinadora de la CORE en Salut Mental, Sònia Sánchez, clausuraran la jornada.

A la web del congrés es pot consultar el programa complet.

 

Notícies relacionades

Deu grups de la UAB i el CSIC, dinamitzats pel PRUAB, reben l’acreditació TECNIO

Deu grups de la UAB i el CSIC reben l'acreditació TECNIO

Deu grups de la UAB i del CSIC, dinamitzats pel Parc de Recerca UAB, han aconseguit aquest any l’acreditació TECNIO. Aquest segell, que concedeix la Generalitat, els identifica com a entitats que ofereixen les tecnologies més innovadores per ajudar les empreses a crear nous productes i serveis, amb capacitat de projecció internacional.

Totes les notícies