L’IBISBA ofereix serveis d’R+D en biotecnologia industrial per a personal investigador i empreses

Serveis R+D IBISBA

El projecte europeu IBISBA, en què participa la UAB i el PRUAB, posa a l’abast instal·lacions per promoure la recerca i la innovació en el desenvolupament de bioprocessos, oferint tecnologies i equipaments d'avantguarda que cobreixen una gran varietat d'operacions i disciplines experimentals.

14/01/2021

Amb l’objectiu de promoure projectes innovadors que augmentin l'eficiència, competitivitat i sostenibilitat dels processos bioproductius i, així, promoure la transició cap a la bioeconomia, el projecte IBISBA ofereix accés a una àmplia de serveis d’R+D d'institucions punteres en biotecnologia de França, Bèlgica, Alemanya, Finlàndia, Espanya, Itàlia, Grècia, el Regne Unit i els Països Baixos.

A través del portal http://ibisba-services.eu/, les persones interessades poden sol·licitar, per exemple, serveis de disseny computacional de biocomponents, la construcció d’enzims i soques microbianes, la fermentació per a producció a gran escala, el processament posterior o la gestió d’actius de coneixement del projecte.

Els serveis estan dirigits tant a la investigació acadèmica com a la industrial. I és que un dels grans objectius del projecte és millorar també els processos d'R+D de les empreses i fer que la biotecnologia sigui més atractiva i menys costosa per al sector manufacturer. Per això, l'IBISBA facilita també l'accés de la indústria a la seva oferta integrada d'instal·lacions d'última generació. Els serveis poden ser subvencionats a través de les convocatòries que llança regularment el projecte. 

L’IBISBA agrupa més de 21 laboratoris que disposen de tecnologies i equipaments d'avantguarda que cobreixen una gran varietat d'operacions i disciplines experimentals. La UAB, per exemple, posa a disposició la Planta Pilot de Fermentació i diferents laboratoris del Departament d'Enginyeria Química Biològica i Ambiental.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies