Ismael Blanco-Fillola, escollit nou director de l’IGOP

Ismael Nieto, nou director de l'IGOP

El passat 14 de juny de 2019, al plenari de l’Institut de Govern i Polítiques públiques (IGOP) es va escollir el Dr. Ismael Blanco com a nou director de la institució, en successió de la Dra. Raquel Gallego. 

27/06/2019

Doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona, l'Ismael Blanco és professor agregat del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, amb l’acreditació de Recerca Avançada (Catedràtic) de l’AQU.

Com a investigador Ramon y Cajal ha estat vinculat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigador Beatriu de Pinós en el Departament de Polítiques Públiques de la De Montfort University (UK), i investigador visitant a la Universitat Federal de Minas Gerais i a la Fundació Joao Pinheiro (Brasil). És membre del SGR Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation de l’IGOP. Les seves investigacions actuals se centren en les dinàmiques de desigualtat i segregació socioespacial a les ciutats i en les formes emergents de participació i governança urbana en el context de la (post)crisi. És membre del consorci d’investigació Collaborative Governance Under Austerity: An Eight-Case Comparison, finançat pel Economic and Social Research Council (Regne Unit) i dirigit pel Prof. Jonathan Davies.

En el plenari en que va ser escollit, Blanco va expressar la seva voluntat de dirigir l’IGOP des de la proximitat amb les persones que conformen l’organització i des de l’horitzontalitat, compartint decisions amb tot l’equip. Així mateix, va identificar alguns reptes a encarar en aquests propers anys com són: mantenir l’excel·lència i la internacionalitat de la recerca i les publicacions, tot reforçant-ne la seva difusió pública i el seu impacte social; promoure la incorporació de nous investigadors posdoctorals a través de programes com Juan de la Cierva, Ramon y Cajal i Marie Curie; reforçar la integració dels estudiants de doctorat als grups i activitats de recerca de l’IGOP; i impulsar una política d’aliances amb altres organitzacions afins dins i fora de la UAB.


 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies