Investigadors de la UAB desenvolupen aplicacions per reduir la càrrega de treball dels pilots

Investigadors de la UAB desenvolupen aplicacions per reduir la càrrega de treball dels pilots

Personal investigador del Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes, juntament amb experts en intel·ligència artificial del Centre de Visió per Computador, especialistes en factors humans de la Universitat de Cranfield i el suport de l'spin-off de la UAB Aslogic, està dissenyant aplicacions intel·ligents per facilitar la presa de decisions dels pilots d’aeronaus.

10/01/2020

Aconseguir una aeronau més segura amb un únic pilot a la cabina és un repte en què estan treballant els principals fabricants d’aeronaus. El projecte europeu E-PILOTS, coordinat per investigadors de l’Escola d’Enginyeria, té l’objectiu de reduir la càrrega de treball dels pilots.

Aquest projecte considera el pilot i seu context operacional com a actor principal, analitzant constantment les dades de l’aeronau i el seu context per dotar la cabina d’informació que pugui facilitar una millor percepció dels esdeveniments futurs, així com la projecció d’accions en funció de les decisions preses. Aquesta consciència situacional en l’actualitat sol ser confirmada pel copilot, però la identificació de patrons obre un conjunt d’oportunitats de millora que determinarà el full de ruta de les tecnologies en les cabines de vol del futur.

Poder anticipar al pilot accions, de manera que aquestes puguin ser preses de manera ordenada, evita puntes de treball que podrien afectar els nivells de seguretat. A més, l’ús d’algoritmes de machine learning permet reconèixer patrons i anticipar el comportament d’aeronaus pròximes i, així, evitar maniobres i reduir el consum de combustible.

Aquest any s’espera poder realitzar proves en simuladors de vol amb alumnes de la Barcelona Flight School/Aeroclub Barcelona Sabadell.

Més informació del projecte a UAB Divulga

 

Notícies relacionades

Totes les notícies