Inèdit i Alimentium s'uneixen per ajudar el sector agroalimentari a calcular la seva petjada de carboni

Alimentium i Inèdit s'uneixen per ajudar el sector agroalimentari a calcular la petjada de carboni

Inèdit, spin-off de la UAB, s'ha aliat amb la firma de solucions tecnològiques Alimentium per desenvolupar una eina que permeti a les empreses del sector agroalimentari calcular la petjada de carboni dels seus productes.

14/05/2020

En un entorn on la preocupació pel canvi climàtic està creixent, les empreses volen saber quin impacte causen els seus productes al medi ambient i corregir-lo. La suma de forces entre Alimentium i Inèdit permetrà que, d'una manera ràpida i senzilla, les empreses del sector agroalimentari puguin saber quina petjada de carboni estan generant. És una eina pensada per facilitar el diagnòstic i la presa de decisions.

Inèdit és una spin-off de la UAB especialitzada en economia circular i en el sector agroalimentari, amb molta experiència en càlcul de petjades de carboni. D’altra banda, Alimentium treballa amb més de 7.000 empreses del sector alimentari amb una plataforma digital per gestionar les seves dades de manera fàcil i intuïtiva.

Aquesta unió tindrà com a resultat una eina per a totes les empreses del sector que vulguin saber quin és l'impacte ambiental de les seves accions (la gestió del camp, el processament dels aliments, el transport, la distribució i la gestió) per poder canviar processos o materials, i caminar cap a un futur més ecològic.

La Unió Europea actualment està treballant per aconseguir uns barems estàndards, que estableixin quina és la petjada de carboni i ecològica, i per tal que el mercat desplaci progressivament aquells productes amb un major impacte ambiental associat. Iniciatives legislatives pioneres com la llei catalana del canvi climàtic –ja aprovada– diu que el 10% de de l'embalatge dels productes alimentaris haurà d'estar reservat per a la petjada de carboni.

L'acord entre ambdues empreses entrarà en vigor aquest mes de maig, i tenen previst tenir l’eina disponible el darrer trimestre d'aquest any. 

 

Notícies relacionades

Noves càpsules formatives per a persones emprenedores

Noves càpsules formatives per a persones emprenedores

El Parc de Recerca UAB organitza diferents càpsules formatives per donar eines i tècniques a les persones que estan tirant endavant projectes d'emprenedoria en aquests moments d'incertesa. Hi haurà sessions sobre opcions de finançament alternatiu, competències digitals, màrqueting, entre d'altres.

Totes les notícies