Es premien els 31 millors TFG amb perspectiva de gènere

IMGPremisTFGGenere2019
Els Premis als millors TFG amb perspectiva de gènere del curs 2018-2019 han distingit 31 treballs de diferents graus universitaris, d'un total de 90 presentats, i d'aquests, se n'han destacat quatre, els quals han tractat el feminisme i LGTB al Japó; els indicadors de sospita en la violència de gènere; la invisibilitat de les dones en els assajos preclínics; i la construcció del feminisme com a força hegemònica.

 

27/11/2019

Els 31 TFG premiats han abordats temes com el sexisme del professorat a primària, els adolescents transgènere, la integració de les dones immigrants i prostitutes, la nova masculinitat, les imatges de la dona en la poesia, entre d'altres.

La 4a edició dels Premis als millors Treballs de Final de Grau (TFG) amb perspectiva de gènere que organitza l'Observatori per a la Igualtat de la UAB han fet el lliurament dels guardonats el dimecres, 27 de  novembre, en un acte a la Sala Teatre de la UAB. En aquest enllaç hi figuren els treballs que han estat premiats, que han estat 31 d'un total de 90 que s'havien presentat.

Els TFG guardonats han abordats temes com el sexisme del professorat a les aules de primària, els adolescents transgènere, els indicadors de sospita en la violència de gènere, la invisibilitat de les dones en els assajos preclínics, la violència sexual en conflictes armats, la integració i empoderament de les dones immigrants i prostitutes, la nova masculinitat, la dona en la pornografia, les imatges de la dona en la poesia, entre d'altres.

D'entre els 31 treballs premiats s'han distingit, a més a més, 4 treballs segons àmbit de coneixement, que han fet Marta Vera, Alejandro Coello, Andrea Lamich i Marina Albadalejo:

-Ciències, Biociències i Enginyeria: 
"La invisibilidad de las mujeres en los ensayos preclínicos: aproximación a los modelos animales", de Marta Vera Fernández (Biotecnologia)

-Ciències de la Salut:
"Indicadors de sospita en la violència de gènere", d'Alejandro Coello González (Medicina)

-Ciències Socials i Jurídiques:
"De la radicalitat a la centralitat política: la construcció del feminisme com a força hegemònica", d'Andrea Lamich Collado (Ciència Política i Gestió Pública).

-Arts i Humanitats:
"Feminismo y LGTB + en "Sailor Moon": Género e inclusión en un producto cultural japonés, de Marina Albadalejo Pérez (Estudis d'Àsia Oriental).

Aquests 4 treballs es premien amb un Diploma i una dotació econòmica de 250€ (la convocatòria rep una subvenció de 1000€ per part de l'Institut Català de les Dones (ICD). La resta de treballs premiats reben un Diploma emès per l'Observatori per a la Igualtat a les persones autores dels treballs guardonats i la difusió dels mateixos a la web de l'Observatori. 

Les facultats que en aquesta edició han presentat més treballs són les de Filosofia i Lletres, Ciències de la Comunicació, Traducció i Interpretació i Dret. I aquest any, per primera vegada, s'han presentat treballs a la facultat de Biociències i a l'Escola d'Enginyeria.

La presentació de l'acte ha anat a càrrec de Sara Moreno, Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, i seguidament hi ha hagut els parlaments de Laura Martínez, presidenta de l'ICD, i de Maria Prats, directora de l'Observatori per a la Igualtat. 

L'objectiu d'aquests premis és sensibilitzar l'alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació a partir de fomentar el seu interès en la recerca. Incorporar la perspectiva de gènere en la docència i promoure el gènere com a motiu d’interès en la recerca i l’estudi a la UAB.

CARTELL