Es busquen idees per millorar la qualitat de l'aigua de les ciutats

Es busquen idees per millorar la qualitat de l'aigua de les ciutats

El projecte Crowd4SDG, amb participació de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, ha obert la convocatòria #Open17Water per captar propostes d’estudiants de secundària, grau i màster per augmentar la qualitat de l'aigua dels nuclis urbans.

08/09/2020

Crowd4SDG vol explorar com la ciència ciutadana pot ser útil per mesurar i abordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, especialment els de canvi climàtic. "El nostre objectiu és que els ciutadans s'involucrin més en la presa de decisions en qualsevol projecte de ciència ciutadana", explica Jesús Cerquides, investigador principal vinculat a l’IIIA-CSIC. "La intel·ligència artificial pot ajudar a aconseguir el consens i consolidar una posició comuna, mitjançant eines intel·ligents dins del que es coneix com a «tecnologia de la deliberació» o «tecnologia de l'acord»", afegeix.

Dins del projecte s’aniran llançant convocatòries, la primera de les quals és #Open17Water, que estarà oberta des del 7 de setembre fins al 4 d’octubre, sobre la gestió de l’aigua. Es volen captar idees innovadores d’estudiants de secundària, grau o màster i convertir-les en projectes reals. Els participants rebran formacions d’ONG’s, científics i professors de les universitats i centres de recerca que formen part de la iniciativa. Les millors idees s’integraran en un programa d’innovació de sis mesos i podran presentar la seva proposta davant d'experts de les Nacions Unides.

Emmarcat en la iniciativa Horitzó 2020 de la Comissió Europea, el consorci internacional del projecte està format per la Universitat de Ginebra (UNIGE), l’Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN), la Universitat Politècnica de Milà (POLIMI), la Universitat de París (UP), l’Institut de les Nacions Unides per a Formació Professional i Investigacions (UNITAR) i el CSIC.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies