En marxa el programa d'emprenedoria "De la Ciència al Mercat"

De la Ciència al Mercat
Comença la segona edició del programa “De la Ciència al mercat”, una iniciativa de la UPC, la UB i la UAB orientada a la promoció de l'emprenedoria d'estudiants i persones titulades de màster o doctorat amb ganes de posar en valor la seva tesi o tesina. El curs abasta diversos aspectes sobre transferència de tecnologia o coneixement i creació d'empreses.

21/09/2018

La convocatòria té lloc després de la gran resposta per part dels participants durant la primera edició, organitzada per la UPC i la UB, la qualitat de les activitats que s'hi van dur a terme i el naixement de projectes interessants de la mà d'alguns dels assistents. 

En aquesta segona edició, la UAB, per mitjà del Parc de Recerca UAB, s'ha sumat a la iniciativa. El programa ha estat possible novament gràcies al suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu.

"De la Ciència al Mercat" va néixer amb la intenció d'activar l'emprenedoria territorial especialitzada amb una sòlida aposta formativa per a tots aquells alumnes de màster i doctorat amb ganes d'iniciar una activitat empresarial pròpia. Aquesta motivació inicial es transforma, en la segona edició, en 120 hores de formació presencial grupal i en hores addicionals de formació i tutories individuals, adaptades a les necessitats de cada participant i projecte.

El programa abasta diversos aspectes sobre transferència de tecnologia o coneixement i creació d'empreses. Les sessions de formació –que tracten temes de creativitat, innovació, models de negoci i tècniques per a la protecció de la tecnologia, entre d'altres- seran impartides per personal especialitzat vinculat a la universitat, a l'empresa privada o a altres institucions.

Tres projectes innovadors

La primera edició va propiciar la creació de tres noves empreses. Alguns participants també van trobar feina com a dinamitzadors d'innovació en diferents entitats.

  • Victor Orlach, estudiant d'Enginyeria de Telecomunicacions a la UPC, és un exemple d'èxit amb el seu projecte Sensorial Processing Tech Barcelona, empresa dedicada al desenvolupament i venda de sistemes sensorials a partir d'una tecnologia pròpia.
  • Alejandro Martí, doctor en enginyeria mediambiental per la UPC, va crear Mitiga Solutions, una empresa –spin-off del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)- que proporciona solucions personalitzades per a la gestió del trànsit aeri durant situacions d'emergència causades per riscos atmosfèrics, com per exemple, riscos volcànics.
  • Emanuele Monza, Victor A. Gil i Maria Fatima Lucas formen l'equip de Zymvol Biomodeling, una empresa que accelera el descobriment i el desenvolupament de nous enzimes amb aplicacions industrials a través de simulacions computacionals.

Després del seu pas pel programa:
  • Mitiga Solutions va ser guardonada amb el premi a millor projecte del Programa de Preacceleració de Barcelona Activa i va participar en el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ del passat mes de juny.
  • Zymvol Biomodeling va ser reconeguda com a millor projecte a la primera edició del programa d’acceleració per a startups industrials IQS Next Tech. Més informació: De la ciència al mercat

Més informació: De la ciència al mercat